Grönkål eller kale som det heter på engelska är en riktig super grönsak proppful med nyttigheter. Du kan ha den till princip allt tycker jag soppor,ugnsrätter, jag har den tex runt om köttfärslimpan och att göra chips av dem
Ugnsgrillad spetskål med basilikavinägrett, räkor och tomater. Snabbmat när den är som bäst. Hade helt enkelt en burk räkor i kylen och en halv spetskål som jag behövde göra något med så då blev det en så god rätt som jag kommer göra många gånger igen
Här kommer ett snabbt tillbehörstips. Funkar till både kött och kyckling – skulle även kunna funka som en egen rätt om man hittar på något mer kul tillbehör, räkna med ca 1/2 spetskål per person beroende på hur stora ni köper
Det här receptet har jag hittat hos En smak av Karin. Gorgonzolagratinerad sparris1 knippe sparris60 g gorgonzola1 msk olivolja0,5 msk vit balsamvinäger1