150 g lammfärs. Färsrullader2 ägg mjölk ströbröd 450 g nötfärs 150 g lammfärs 1 gul lök, finhackad 2 klyftor vitlök persilja salt peppar chili spiskummin
500-600 g nöt- eller lammfärs. Till köttfärssåsen500-600 g nöt- eller lammfärs 1 msk smör och/eller olivolja 2 gula lökar, hackade 1-3 vitlöksklyftor, efter smak 0,5 tsk sambal oelek eller annan chili 1 tsk spiskummin 1 msk oregano 1-2 tsk paprikapulver Buljongpulver eller fond till lagom sälta (i nödfall salt) 3 msk tomatpuré 1-2 dl vatten
Sådan mat blev det i söndags då jag körde lammlägg i min Crock pot. Jag köpte jättefina lammlägg på saluhallen i lördags och i söndags åkte den ner i pottan tillsammans med massa andra goda smaker
Bryn lammläggarna runtom i smör i en stekpanna. Fortsätt steka utan folie i cirka 20 minuter tills lammläggarna har fått fin färg och knaprig yta. 6 små lammlägg