Olas Egen

Olas Egen

Remouladsås

Remouladsås

2 msk finhackad smörgåsgurka 1 dl hemgjord majonnäs eller  1 dl köpt majonnäs 1 dl crème fraiche 1 msk pressad citron 1 tsk dijonsenap 3 krm salt 1 krm vitpeppar 0,5 tsk gurkmeja
Remouladsås

Remouladsås

0,5 dl ättiksgurka. 10,5 dl syltlök. 11 dl pickles av grönsaker som morot, blomkål osv eller ta mer av ättiksgurka och syltlök
Lammstek - Recept

Lammstek - Recept

ca 1,5 kg lammstek med eller utan ben 2 msk olivolja salt 1,5 msk rosmarin 3-4 klyftor vitlök
Majonnäs på 5 min med helt ägg

Majonnäs på 5 min med helt ägg

1 st ägg 2 tsk vitvinsvinäger 2-3 krm salt 1 krm vitpeppar 1 tsk dijonsenap 2 dl (170 g) matolja (eller annan olja med neutral smak) eller  2 dl (170 g) rapsolja (ej kallpressad)
Pasta med kyckling i ajvarsås

Pasta med kyckling i ajvarsås

Åt en supergod kyckling ikväll. Har ni ätit ajvar någon gång. Det är så gott i sås. Blir lite sting och det gillas
Herr Jansson är välkommen!

Herr Jansson är välkommen!

Hur blev det Jansson. ja det finns lite olika förklaringar - här är en av dem. Svenska gastronomiska akademin har i en årsbok förklarat namnet med att en östermalmsfru vid namn Elvira Stigmark på en bjudning lät kokerskan fru Boberg döpa ansjovisgratängen till Jansons frestelse efter en film med samma namn (Janssons frestelse (film, 1928)) där Elviras favoritskådespelare Edvin Adolphson hade huvudrollen
Griljerad skinka

Griljerad skinka

Oavsett om du själv rimmat, själv kokat eller köpt kokt skinka behövs en god griljering. Jag föredrar den klassiska och gör så här
Ädelostsås till pasta

Ädelostsås till pasta

Koka pastan enlig anvisningarna på förpackningen. Värm såsen i en kastrull. Smula ner ädelosten och låt den smälta under omrörning
Recept på Sandefjordsåsen

Recept på Sandefjordsåsen

Recept på Sandefjordsåsen. Fick ett önskemål på att jag skulle lägga upp receptet på Sandefjordsåsen som jag gjorde till torskryggen och kantarellerna
Torskrygg med sandefjordsås och pressad potatis

Torskrygg med sandefjordsås och pressad potatis

Skala och koka potatisen. Stek torskryggen med skinnsidan ner först och sedan på andra sidan. Lägg sedan in den i ugnen på 150 grader tills den har en innertemperatur på 52 grader
Pressgurka

Pressgurka

Ingredienser Portioner. 4 1 färsk gurka 3 krm salt 2 msk ättika (12%) 1 dl vatten 2 msk socker 1/2 krm vitpeppar 2 msk hackad persilja Lägg till i inköpslistan
Fläderblomssaft

Fläderblomssaft

I år skulle det ske. Jag skulle göra min första egna flädersaft. Är ju bortskämd med att ha en mamma som gör världens godaste flädersaft
Picklad rödlök

Picklad rödlök

Ingredienser Portioner. 8 2 rödlökar 1 dl socker 1/2 dl ättika (12%) 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen