Fisk Rätter

Fisk Rätter

  • 15 Recept
Ugnsbakad lax med fetaost

Ugnsbakad lax med fetaost

1. 2 kg laxfilé. 1salt. 11 msk pressad citron. 1150 g fetaost. 12 dl grekisk yoghurt. 10. 5 dl frysta provencalska örtkryddor
Panerad rödspätta med sötpotatis

Panerad rödspätta med sötpotatis

Gör fisken medan potatisen är i ugnen. Salta fisken och doppa först i ägg och sedan i vetemjölet. Ta upp fisken och lägg den på ett fat täckt med bakplåtspapper
Röding med mandelpotatisomelett och pepparrots crème fraiche

Röding med mandelpotatisomelett och pepparrots crème fraiche

Ingredienser Portioner. 4 600 g mandelpotatis 2 rödlökar 2 msk margarin eller smör salt och peppar 8 ägg 1/2 dl vatten 1 dl riven Västerbottensost 2 dl lätt crème fraiche 3 msk riven pepparrot 2 msk hackad dill 1 citron 600 g rödingfiléer Lägg till i inköpslistan
Fisk- och skaldjurslasagne med doft av saffran

Fisk- och skaldjurslasagne med doft av saffran

Ingredienser 250 gram färska lasagneplattor 0,5 st fänkål , skivad 2 st Schalottenlök(ar) 100 gram färsk bladspenat , färsk 1 klyfta(or) vitlök(ar) , pressad 0 olivolja 3 dl vitt vin , torrt 25 gram smör 2 msk vetemjöl 2 dl crème fraiche , saffran/tomat 200 gram laxfilé(er) , helst färsk 200 gram rödspättafilé(er) , alt torskrygg, helst färsk 200 gram räkor , skalade 0 salt 0 svartpeppar 0 riven ost 0 citron(er) 0 zucchini , i tunna skivor 0 färsk timjan Köp receptet
Koljafilé med spenat

Koljafilé med spenat

Häll spenaten över fisken och låt alltsammans puttra någon minut. 400 g koljafilé (torskfilé eller annan vit fisk går också bra). 400 g koljafilé (torskfilé eller annan vit fisk går också bra)
Fiskburgare med tartarsås

Fiskburgare med tartarsås

Kör ingredienserna till fiskburgarna till en jämn smet i en matberedare. 200 g vit fisk. 200 g vit fisk. Ingredienser
Lax

Lax

Helstekt färsk laxsida är enkelt och gott. Jag lägger på lite smör, salt, dill och citroncest. In i ugnen på 200 gr
Ugnsbakad öring/röding

Ugnsbakad öring/röding

Tag fisken (som är urtagen och huvudet borttaget på) och skölj den. Lägg fisken i en smord form. Krydda sen ordentligt med salt, peppar, citronpeppar och fiskkrydda