Kålpudding enligt Mannerström Skär ut rotstocken ur kålhuvudet och förväll det i lättsaltat vatten 10-15 minuter (den längre tiden för vitkål) www.matklubben.se
Timjan och rödvinssky 1 msk socker. 1 schalottenlök. 40 gram smör. 1,5 dl rödvin, fylligt som ex. Fitou. 1,5 dl vatten eller köttfond, kycklingfond eller steksky receptfavoriter.se
Fisk kokt i såsen 3 msk vetemjöl. 2 dl vatten. 1 fiskbuljongtärning. 1 dl valfri grädde. 1 msk smör. 1 msk pressad citron. 1 knippa dill www.matklubben.se
Laxtoast Hacka räkor, äpple och champinjoner grovt. Blanda med bostongurka, crème fraiche och dill. Smaka av med salt och peppar www.hemtrevligt.se
Tomat- och mozzarellasoppa med parmesangrissini 0,5 gul lök 1 selleristjälk 1 klyfta vitlök 3 burkar hela konserverade tomater, gärna san marzano (à 400 g) 2 grönsaksbuljongtärningar 5 dl vatten 2-3 kvistar färsk timjan 1 tsk honung olivolja salt peppar www.koket.se
Sillröra med matjessill, äpple och kavring 1 burk matjessill. 1 dl creme fraiche. 1/2 röd lök. 1/2 rött äpple. 2 msk hackad gräslök. salt, peppar. 3 skivor kavring1 www.landleyskok.se
Julig majssoppa med apelsin, nejlika och grönkålschips Majssoppa. 125g smör. 1 gul lök. 2 burkar majs (á 165g avrunnen). 2 + 5 dl vatten. 1 dl syrad grädde. 1 tsk malda nejlikor www.landleyskok.se
Heta räkor Lägg räkorna, med skal, i en smord ugnsfast form. Hacka lök, vitlök och fänkål och fräs sakta i en gryta med olja Hemmets Journal