Detta är bekvämt bröd att baka. Ett annat namn är kallugnsbröd. 1/2 dl brödsirap. Om du har en stektermometer kan du ta ut brödet när den visar 97 grader. 1/2 dl brödsirap
Bröd den. Eller tills bröden fått en fin färg. Låt jäsa i cirka en 15-30 minuter , dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan
Får jag presentera ett riktigt gott och saftigt julbröd med mycket smak för er. I årets julbröd använde jag Chrisbel´s fina glutenfria mjölmix - en av få mjölmixer som finner nåd inför mina ögon - och som degvätska använde jag julmust från Apotekarnes som ska vara okej för glutenintoleranta
Inte för att skryta, men detta kan nog vara det godaste vörtbrödet jag både bakat och smakat. Vörtbröd är obligatoriskt på julbordet enligt mig, gärna med julsk*nka och senap på och hembakat bröd slår allt köpebröd med hästlängder