Bröd

Bröd

  • 22 Recept
Kalljästa frukostfrallor

Kalljästa frukostfrallor

Vem vill inte ha färskt bröd till frukost, direkt från ugnen, på 0 och ingenting. 2 delar vetemjöl (ca 6 dl)
Formbröd med vallmotäcke

Formbröd med vallmotäcke

Vispa ägg och mjölk och pensla bröden, strö över vallmofrön. Ta ut bröden låt dem svalna några minuter och stjälp ur dem ur formarna
Saftig limpa

Saftig limpa

Hembakad bröd är ju bara så gott. Brödet blev så gott och saftig. Överraskade barnen med lite nybakad efter att dom kommit hem från en lång dag i skolan
Sportlovsextra: Goda tekakor!!

Sportlovsextra: Goda tekakor!!

Bröd den. Eller tills bröden fått en fin färg. Låt jäsa i cirka en 15-30 minuter , dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan
Silverstenks Smala Hallonscones

Silverstenks Smala Hallonscones

Silverstenks Smala Hallonscones. Jag har gått lite under jord senaste månaden och det har ni nog märkt och jag har samlat på mig ett par recept det varit efterfrågan på och dessa ska jag ju såklart dela med mig av
Rågsiktsrutor

Rågsiktsrutor

Rågsiktsrutor. 8-12 st. 50 g jäst. 4 dl mjölk, ljummen. 25 g smör, smält. 1½ tsk salt. 2 msk sirap. 8-9 dl rågsikt
Frallor

Frallor

matbröd. matbröd. 22 Feb. 13. Twitter. Facebook. Frallor. 0kommentarer. Idag tänkte jag köra en bakardag. Ledig måndag och lite rastlös
Mjuka frallor med valmofrön

Mjuka frallor med valmofrön

Jag önskar ibland att jag kunde sova lite längre på helgerna, men det verkar som jag har en inbyggd väckarklocka som dessvärre alltid är inställd på samma tid
Minivörtbröd

Minivörtbröd

Minivörtbröd – gör så här. Snitta eventuellt med vass kniv och sätt in bröden mitt i ugnen. Ta bröden ur formarna och låt kallna på galler
Rågbröd filmjölkslimpa

Rågbröd filmjölkslimpa

Lägg bakplåtspapper i de avlånga brödformarna så att pappret sticker ut över kanterna. Fyll formarna med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter. 2 brödformar. 3 tsk brödkryddor. 2 brödformar 9 dl filmjölk 2 dl mörk sirap 2 dl vetekross 2 dl rågkross 2 dl havregryn 5 dl grovt rågmjöl 6 dl vetemjöl 1 dl linfrön 1 dl solrosfrön 2 tsk salt 3 tsk bakpulver 3 tsk bikarbonat Valfri kryddning 3 tsk brödkryddor 1 dl hasselnötter 1 dl torkade fikon 1 dl russin
Favorit i repris

Favorit i repris

Favorit i repris. God kväll. Igår kom vi hem från Gotland och det har varit full fart sen dess. Vi steg upp 04
Källarfranska

Källarfranska

bröd,. Källarfranska. 50 gram jäst. 850 gram ekologiskt vetemjöl. ½ dl olivolja. 20 gram salt. 5 dl kallt vatten