Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Rabarbermuffins med vitchoklad och crunch. Hej på er. Har varit iväg på en efterlängtad resa men är nu tillbaka på hemmaplan och njuter av en ledig dag
Vanliga formbullar som jag smaksatt med pepparkakskrydda i stället för kanel. Prova, jättegott. 40-45 stycken150 g smör/margarin5 dl mjölk1 pkt jäst1 dl socker1 tsk salt2 tsk malen kardemumma1,4 l vetemjöl (850 g)Fyllning125 g mjukt smör1½ dl strösocker4-5 tsk pepparkakskrydda (finns färdigt i påse)Penslingett uppvispat äggpärlsockerUgnsvärne - 225-250 graderSmält smöret och tillsätt mjölken och värm till 37 grader
Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Smält smöret och låt det svalna. Blanda päronspad, grädde och päronkonjak och rör ner i mjölblandningen tillsammans med smält smör
4 st cocktailtomater. Låt tonfisken rinna av. Smula sönder den. Rör samman tonfisken med majonnäs, creme fraiche, chilisås, och senap till fyllning 1 och 3
Blanda havregryn, havrekli, solroskärnor, pumpakärnor, nötter och mandel i en skål. Värm upp vatten, kanel, farinsocker, sirap och olja i en kastrull, och häll över grynblandningen
Smula kexen, gärna i matberedare. Botten. Smält smöret. Tillsätt socker och smält smör och blanda samman. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, med löstagbar botten, som är 24 cm i diameter
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och sikta ner i smeten. Tillsätt vattnet och blanda försiktigt ihop till en smet
Starta helgen med en fransk långfrukost och baka briocher ikväll. Om några veckor åker jag till Paris och då tänker jag hitta mysiga caféer att äta briocher på till frukost