Fisk

Fisk

  • 32 Recept
Fisk- och potatissoppa

Fisk- och potatissoppa

Skär fisken i bitar, pressa över rejält med citron och strö över dillen. Lägg ner fisken och låt allt puttra i ytterligare 5-7 minuter

Friterade fiskfiléer

 Doppa fisken i smeten och fritera några bitar åt gången, tills de har fått fin guldgul färg. 1.  Vispa ihop mjöl, salt, vätska och ägg till frityrsmeten
Räkfylld lax

Räkfylld lax

Gör ett längsgående snitt i varje laxbit. Hacka räkorna grovt och blanda med dill, ost och crème fraiche
Sesampanerad fisk med curryris

Sesampanerad fisk med curryris

Skölj och torka av fisken. Vänd först fisken i ägget och sedan i sesamfröblandningen. Stek fisken i lite matfett på medelvärme tills fisken har vacker färg och är genomstekt, ca 4 minuter per sida. 300 g fiskfilé
Havets Wallenbergare med romsås

Havets Wallenbergare med romsås

Skär fisken i bitar och lägg i matberedaren med kniven monterad. Salta och peppra, och kör tills fisken är finfördelad
Laxpudding med skirat smör

Laxpudding med skirat smör

Skala och koka potatisen nästan färdig i lättsaltat vatten och låt den svalna. Skär i skivor. Skiva laxen i tunna skivor
Laxgryta

Laxgryta

Riv citronskalet tillsätt det tillsammans med citronsaften, vatten och fiskfond. 1 msk fiskfond. 1 msk fiskfond
Parmesanbakad torsk med citronsås

Parmesanbakad torsk med citronsås

Tillsätt olja och fördela över fisken. Servera fisken med citronsås, kokt potatis och kokt broccoli. Torka av och lägg torsken i en smord ugnsfast form
Torskrygg med brynt lök och ansjovis i advent

Torskrygg med brynt lök och ansjovis i advent

Dela tomaterna och lägg runt om fisken. När såsen blivit lite krämig slå på den över fisken. Gratinera i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter, tills fisken är genombakad
Ugnsbakad lax med gorgonzola

Ugnsbakad lax med gorgonzola

Tryck in osten i snittet och salta och peppra fisken. Halvera tomaterna och lägg ut tomat och ruccola på tallrikar, servera fisken ovanpå
LAXBIFFAR MED LIMEAIOLI

LAXBIFFAR MED LIMEAIOLI

Snabbt och enkelt svänger du ihop dessa biffar för en god lunch med lite sting av chili och en fräsch smak från limen
Ugnsbakad lax med Philadelphia

Ugnsbakad lax med Philadelphia

Fisken sköter sig själv i ugnen och du kan bara slappna av. Om du vill ha potatis till så ska du börja med den, för då kanske den hinner bli färdig samtidigt som fisken
Lax med färg

Lax med färg

Blanda grädden med senap och fiskfond och häll den över laxen. 1 msk fiskfond. 1 msk fiskfond. Jag har börjat använda syrad grädde och tycker att den tillför både djup och syra i rätten