Jag tog tacksamt emot en bit tryffelbrie (. Det var första gången jag stötte på tryffelbrie och frågade skeptiskt i affären om den smakade mycket av tryffel eller ej, och expediten svarade att jodå, det gjorde den
Lite tryffel (i någon form). Gör en röra av hackad prosciutto, finriven parmesanost, hackad persilja, salt, peppar och om möjligt lite tryffel (vi använde en tryffelsvampröra som vi fått i present)
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
För att få till smakuppplevelsen, severades schnitzlarna med en härlig klick tryffelsmör. Tryffelsmör. Tryffelsmöret har jag köpt (finns t ex hos Werners Gourmetservice), men det kan självklart även röras ihop av en bit riven tryffel och vanligt smör samt en skvätt citronsaft
Börja med att riva tryffeln i hälften av grädden och låt stå så länge som möjligt. en skvätt mer cognac (men då i ett tidigt stadie så den hinner reduceras) Tänk på att stjärnan i såsen ska vara tryffeln
Har aldrig haft en färsk tryffel i mitt kök tidigare men jag hoppas inte det var sista gången. Fick en hel svart kroatisk tryffel av en godhjärtad vän och njöt av varenda tugga
Tillsätt några droppar tryffelolja och smaka av såsen med salt och peppar. Krämig kycklingpasta med tryffel och svamp4 portioner 400 g Kungsörnen Prima Penne Vit Fiber450 g Kronfågel Kycklinglårfilé400 g blandad svamp, gärna (tratt-)kantareller och skogschampinjoner2 bananschalottenlökar1 vitlöksklyfta1 förp. Go Green Ekologiska Stora Vita Bönor2 dl grädde150 g vällagrad prästost100 g färsk bladspenatVit tryffelolja efter smakSmör till stekningSalt och svartpeppar1