1 kg benfri lammstek. Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra köttet. Bryn det i smör i en stekpanna. Lägg köttet i en smord långpanna och stek i mitten av ugnen ca 30 min
Provade ett nytt grilltips från en grillbok. Tandooriglaze. Så här gör man. Blandar 2 msk garam masal, 2 msk chilipulver, 4 msk ljussirap, 2 msk vatten och 1 msk paprikapulver
I tidningen pratar de om lammracks (VAR. ) och ugnsbakade rotfrukter, men jag hittade bara lammstek i skivor och var grymt sugen på citronrisotto - så så blev det
Lägg i lammsteken och peta ner schalottenlök, vitlök och fänkål. Långlagat lamm med kapris och fänkålca 900 g lammstekolivolja2 schalottenlökar, skalade och skurna i klyftor4 vitlöksklyftor, hela men skalade1 liten fänkål i klyftor2 tsk kapris2 dl vitt vin0,5 dl krossade tomater eller dylikt (jag tog Mutti pizzasås) 2 tsk torkad rosmarinnymalen svartpepparsalt(maizena)Häll en bottenskyla olivolja i en gjutjärnsgryta eller annan gryta som tål att stå i ugnen. ca 900 g lammstek
För ett laktosfritt recept ta bort fetaostenLammkött (jag använde resterna från (lammframdelen)en avocado per personfetaost efter smaken vitlöksklyfta,pressadsalt,pepparstekfettLinserna
Lägg i lammet och ge färg på ganska hög värme, sänk värmen och vänd i löken och harissan, låt sjuda på låg värme i minst 2 timmar, häll på lite vatten så fort det verkar torrt, det skall alltid finnas vätska i botten. 1 kg lammben i bitar
Lammlägg med rotfrukter. 800 – 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor). lammlägg, lergryta, rödvin, rotfrukter 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor)
I torsdags blev det en lite tjusigare vardagsrätt här hemma, lammytterfilé med rotfruktsgratäng stod det skrivet på svarta tavlan och den måste man ju följa vid sådan tillfällen
Lamm hör ju påsken till. Lamm, rotfrukter i ugn och pesto1,2 kg lammstek2tsk salt2 tsk svartpeppar4 msk smör2 msk rapsoljaKrydda köttet med salt och peppar. 1,2 kg lammstek
Just nu är jag inne i en lamm-period och det är oftast det jag väljer när jag äter ute. Därför valde jag att själv tillaga lamm för första gången, något nervös var jag för att få till det bra men det blev faktiskt ganska bra