Det är kallt nu. Både i Sverige och i Italien. Jag hade tänkt åka upp till Alperna och åka skidor i helgen, men kollade väderprognoserna och de sa -14 grader
Putsa köttet och skär i små tärningar, 2x2 cm. Blanda paprikapulver, cayennepeppar, svartpeppar, chilipulver, oregano och salt och gnid in köttbitarna med kryddblandningen
En supergod sallad, med roliga detaljer. Den grillade paprikan förhöjer hela rätten. Jag hade dem dock för kort tid i ugnen, så de var väldigt svåra att skala
Skala och hacka löken. Fräs lök och söndersmulad saffran i en stek-panna med olja tills löken är mjuk. Tillsätt ratatouillen och fortsätt fräsa under omrörning tills grönsakerna är mjuka
Koka pastan enligt förpackningsanvisning. Skär baconet i bitar och stek tillsammans med purjolöken. Värm ostsåsen i en kastrull och tillsätt bacon och purjolök
Söndag kväll närmar sig och här hemma står middagen och puttrar på spisen. Det blir bräserade fläskkotletter i skysås smaksatt med lingon och till det kokt mandelpotatis, gelé och gurka