Allt eftersom har jag varit tvungen att ta bort det ena efter det andra. När iMat försvann för ungefär ett år sedan tänkte jag att nu blir det aldrig hemgjord kola igen
Jag har alltid älskat hallongrottor, men har haft svårt för att få dem bra. Nu är ju knappast kakan på bilden något episkt mästerverk i estetik, men jag kan lova att den smakar jättegott
Under de sista åren har det poppat upp mer och mer växtbaserade produkter i butikernas kyldiskar och det beror på att många svenskar dricker allt mer alternativ mjölk, alltså drycker gjorda på råvaror som mandel, havre och sojabönor
Hallongrottor får mig att tänka på sommar, sol och fika hos mormor i trädgården. Mormor serverade alltid mellan fem och sju olika sorters kakor till fikat, och även om några av kakorna och bullarna varierades kunde man alltid räkna med att hallongrottor skulle finnas med på kakbrickan
Gör så här. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. 2. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem och sirapen till smörblandningen
Söndagseftermiddagen spenderades i Kristalparken med familjen Glimtoft. Det blev pulkaåkning, klätterställshäng och rutschkansåk innan fikat serverades
Tårtbotten. 3 ägg3 dl socker4,25 dl glutenfri finmix3 tsk bakpulver1,5 tsk vaniljsocker1,5 dl hett vattenSmörj en form med löstagbar kant och bröa med antingen pofiber eller glutenfritt ströbröd