Skrivet 2019-02-23 Klockan 17. 13. 00. 5-6 port. 14-16 färska lasagneplattor. 800 g blandfärs. smör att steka i. 1 stor eller 2 små finhackade gula lökar
Min syster Anna och hennes kille Johan var på genomresa idag mot fjällen så jag gjorde lite lunch åt oss och jag fick ett paket med älgfärs av min arbetskamrat Micke igår så det fick bli älgfärsbiffar med gräddsås
Jag har provat på en hel del olika versioner av hemmagjorda pizzor och pizzabottnar. Det jag tycker blir absolut bäst är att göra en botten med blomkål (och eventuellt lite nötter eller mandelmjöl om man vill)
1. Blanda samman ströbröd, ägg, vatten och peppar och låt det stå i cirka 10 minuter,. 2. Tillsätt färsen, saltet och den hackade löken och arbeta ihop väl så smeten blir smidig
Att göra eget kebabkött är väldigt enkelt. Jag har gjort mitt av älgfärs men annan färs funkar också. Blanda färsen med kebabkrydda, (eller strö den över den utplattade färsen)
Det som är bra att tänka på när man gör biffar eller köttbullar av älg är att det är ett mycket magert kött och kan lätt bli lite torr så ett tips är att inte använda så mycket ströbröd i smeten samt lägg i lite grädde (mjölk går väl också bra men hallå… gissa vad som blir bäst