Jag skulle kunna äta våfflor/pannkakor i stort sett varje dag (vilket jag nästan gör också). Men i och med mitt nyförvärv är suget och experimentslusten just nu extra stort
Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Tärna laxen. Riv ingefäran, finhacka chilipepparn och pressa saften ur limen, blanda sen ihop alla ingredienser till laxen i en skål och låt laxen marinera 10 min
Jag gjorde så mycket, men det blev ändå inte så mycket kvar. Både jag och maken tyckte såsen blev perfekt, inte för söt men ändå söt nog (för det är ändå en ”sötsur sås”)
Nej jag skojar inte, jag känner mig verkligen trött på vintermörkret och kylan. Vill inte solen visa sig från sin bästa sida så får väl jag göra att solen ändå visar upp sig hemma hos oss
Stärkande hälsosmart soppa. Nu äntligen ska jag få dela med mig av receptet på min enkla favoritsoppa som är full med en massa nyttigheter för kroppen och som em extra bouns så är den stärkande för immunförsvaret
Spenat är en tidig favorit i odlingarna som lyckas över förväntan, eller inte alls för min del. Överskottet fryser jag in och det känns enormt lyxigt att få ta fram en påse i vintermörkret
Vi har varit utomlands på julen de senaste tre åren, men inte nu i julas. När vi varit utomlands så har jag fått ladda batterierna med sol och värme, och då blir vintern så mycket lättare att uthärda
Var försiktig så det inte bränns. Rör då och då, så det inte bränns i botten. Eftersom såsen inte innehåller socker så blir hållbarheten cirka en-två veckor i kylen
Hela kroppen har längtat efter ljus så länge och det känns som man inte kan få nog. Soppa är en perfekt lunch eller middag om man vill bli lite lagom mätt och inte ligga och jäsa med magen i vädret som man ibland kan göra efter större middagar