Berit och Lennart Påsk

Berit och Lennart Påsk

  • 71 Recept
Krämig laxpasta- Middag på 30 min

Krämig laxpasta- Middag på 30 min

6 portioner krämig laxpasta. 500 g lax. 100 g färsk spenat, sparris eller ärtor. 2 st schalottenlök eller 1 vanlig lök
Lövbiff med smal bearnaisesås

Lövbiff med smal bearnaisesås

Skala och hacka löken fint. Koka den i vinäger, vatten och dragon ett par minuter. Tillsätt crème fraiche och sirap och rör om
Kaffe- och valnötstårta

Kaffe- och valnötstårta

Blanda socker, Maizena och bakpulver. Tillsätt detta lite i taget och vispa till en glansig maräng. Lossa marängen ur formen och låt svalna på galler
Kycklinggryta – recept

Kycklinggryta – recept

Salta och peppra kycklingdelarna. Skala och hacka vitlöken. Ansa och dela svampen och lägg i en skål. Bryn kycklingbitarna i smör, tillsätt vitlök och lägg över i grytan
Ciderkyckling med ris

Ciderkyckling med ris

Koka riset med lagerblad och kummin. Skär kycklingfilé i bitar och fräs i smör på medelvärme. Tillsätt cider och låt den koka in tills hälften återstår
Annas Frutti di mare

Annas Frutti di mare

Sist jag var hemma hos Anna och Mats hade Anna snott ihop den hittills absolut godaste pastasås jag ätit
Italiensk trerättersmeny

Italiensk trerättersmeny

Rullar av färska lasagneplattor är fyllda med zucchini, skinka och två sorters ost och gratineras med tomat- och béchamelsås
Ingrids fantastiskt goda Tacopizza

Ingrids fantastiskt goda Tacopizza

fräs nötfärs och lök tillsammans, tillsätt vatten, sweet chili och tacokryddor. Bred ut drygt halva burken dolmio bolognesesåsen på pizzadegen, fördela tacoröran och de hackade tomaterna över
Påskkyckling med örter

Påskkyckling med örter

1. 1 kg hel färsk kyckling. 2 dl hackade färska örter, t. ex. persilja, basilika, mejram
Godaste rulladerna

Godaste rulladerna

Olof brukar stå för dem, eftersom det är ett recept han finner manligt och som gör att han kan känna sig lite som Per Morberg när han tillagar det
Tacopaj

Tacopaj

Så himla bra att bjuda på. Till en stor form. 200 g smör. ca 4 dl mjöl. börja med 3 o känn av. 1 nypa salt. 1 msk vatten
Tacopaj

Tacopaj

Här bjuder jag på en mycket god och snabblagad mat att fixa fram – vardag som helg. Vi bjöds på denna hos ett par vänner första gången och den var mycket god så den har blivit en av de tacovarianter som vi gör ofta här hemma