Jag brukar varje år laga någon matpaj av något slag, det har liksom blivit lite av en tradition. Så detta året blev det en chevré/grönkålspaj med valnötter
Pajdeg. Smöra en ugnssäker form och sprid ut pajdegen i formen. ---> (för dig som inte gör paj så ofta så kan degen till synes vara för liten för formen
Lägg svampen och tomathalvorna i pajskalet, strö över ost och häll över äggstanningen. Smörj en form med 5 g smör och tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter
Vegetarisk kvargpaj med spenat. Pajbotten. Lägg i det förgräddade pajskalet. Pajbotten. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda 10 minuter mitt i ugnen, 200 grader. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills pajen blivit fast
Här kommer ett fantastiskt gott recept på en jättegod matpaj. Matpajer kan variera i en oändlighet och det är även så lätt att ta med sig eller bjuda på
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Dela broccolin i små buketter, skär paprikan och purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet