Sätt ugnen på 200°C. Knäck äggulorna i en skål för sig. Spara äggvitorna i en väl rengjord bunke. Vispa samman äggulor, 2 dl mjöl, vaniljsocker och hälften av mjölken tills smeten är slät
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Skala och tärna 1 kg äpplen. Finhacka 1 gul lök och 4 cm ingefära. Lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1½ dl äppelcidervinäger, ½ g saffran, 2 msk gula senapsfrön och 4 dl socker
Meat-free Monday igen och vegetariskt blir ju mer och mer populärt överallt. Det är verkligen en stark trend, vilket man kan förstå då det är bra både för miljön och för plånboken
Jaha, ännu en vegetarisk lasagne. Kan det va intressant. Tänk att det kan det faktiskt för denna var – trots att ingredienserna inte är något utöver det vanliga – himla speciell och himla god
Eftersom fredagskakan gick om intet här på bloggen bjuder jag på ett kakrecept i dag istället. Det är Katarina med härliga bloggen Hovkonditorn som har skapat de här urgoda kakorna som smakar meeeeer