Kokbok 2

Kokbok 2

Bacon burger with blue-cheese dressing

Bacon burger with blue-cheese dressing

Baconburgare med blue-cheesedressing och stekta päron4 portioner800 g nötfärs1 fast päron1 msk olivolja150 g ädelost2 dl creme fraiche½ dl mjölk1 paket baconsalt och peppar4 friscobröd eller hembakat hamburgerbrödForma färsen till fyra hamburgare och krydda med salt och peppar
Köttfärsbiffar med stekt lök

Köttfärsbiffar med stekt lök

Fräs den i stekpannan med i 1/2 dl vatten. 2 krm svartpeppar. 2 st gula lökar. 2 dl matlagningsgrädde. 2 dl vatten. 2 msk vetemjöl. 2 msk kalvfond. 5 dl mjölk 1 st gul lök matfett +1 msk 400 g nötfärs 1 st ägg 1 tsk salt 2 krm svartpeppar nymald Stekt lök. 2 st gula lökar 1 msk matfett Sås. 2 dl matlagningsgrädde 2 dl vatten 2 msk vetemjöl 2 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja Servera med
Högrevsburgare med karamelliserad rödlök och tryffelmajonnäs

Högrevsburgare med karamelliserad rödlök och tryffelmajonnäs

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Burgare 450 gram högrevsfärs 4 krm salt 4 krm svartpeppar Karamelliserad rödlök 4 st röd lök 2 msk Mat & Bak smör 1 krm salt 1 tsk strösocker 0,5 dl vatten Tryffelmajonnäs 2 st ägg 2 tsk dijonsenap 2 tsk vitvinsvinäger 1,5 dl rapsolja 2 krm salt 0,5 tsk tryffelolja Tillbehör 4 st hamburgerbröd 0,5 st krispsallad 2 st kvisttomat(er) Köp receptet
Smält ostdipp

Smält ostdipp

Värm upp 2 dl crème fraiche, rör ner 2 dl riven cheddarost (eller annan ost du gillar). 2.   2 dl crème fraiche. 2 dl riven cheddarost
Kyckling i sötsur sås.

Kyckling i sötsur sås.

700 g kycklingfilé 2 st vitlöksklyftor1 msk sesamoljaolja att steka isaltpepparSötsur sås. Ger ca 7 dl sås5 ½ dl vatten1 1/4 dl vitvinsvinäger2 dl socker1 liten burk ananas + spad (227g)1 dl tomatpuré2hönsbuljongtärningar2 ½ msk maizenamjölGör så här. 2 st vitlöksklyftor. 2 dl socker. 2 hönsbuljongtärningar. 2 ½ msk maizenamjöl