Något som jag märker är poppis här på bloggen är kladdkakor, och det är ju inte så konstigt. Vem älskar inte något som är chokladigt, kladdigt och gott, och som dessutom går att variera så man kan få den precis med de smaker som man gillar
Glömmingetårta, Pinocchiotårta. Hos mej heter den Marängtårta, rätt och slätt. Vi åt den här tårtan på Långfredagen, det gäller ju att sprida ut godsakerna
Tårtan kommer bäst till sin rätt nätt och jämnt tinad. Låt formen stå i kylen ca 45 minuter eller lägg upp tårtan på fat och låt den stå i rumstemperatur ca 15 minuter innan servering
Jag måste säga att kreativiteten i köket börjar återvända. Äntligen. Tänk att det skulle krävas en avslutad föräldraledighet, mörkare kvällar och regniga kvällar för att jag skulle ta mig i kragen
Häromdagen hade vi lite extra folk hemma och jag blev sugen på att baka något. Men eftersom jag vet vilka gottegrisar alla i min familj är och hur mycket de äter när det väl finns sötsaker hemma, så behövde jag något extra stort så att det skulle räcka till alla