fisk

fisk

  • 12 Recept
Torskrygg med brynt smör-vinägrett

Torskrygg med brynt smör-vinägrett

Ingredienser Portioner. 8 Mandelpotatisstomp 1 kg mandelpotatis 75 g rumsvarmt smör 150 g riven Västerbottensost 2 dl gräddfil Brynt smör-vinägrett 100 g smör 1 stor gurka 4 msk färskpressad citronjuice Rimmad torskrygg 1 l vatten 1 dl salt 8 bitar torskryggfilé (à ca 150 g) olja (till formen) Till servering ca 100 g regnbågs- eller löjrom färsk dill färsk körvel Lägg till i inköpslistan
Torsk under täcke

Torsk under täcke

  10 g Smör till formen.   3 msk Persilja (hackad).   1 dl Västerbottenost (riven).   1 krm Salt.   1 msk Fransk senap (grovkornig)
Fiskgratäng med räkost

Fiskgratäng med räkost

En av barnens fiskfavoriter. Lägg fisken i en ugnssäker form och salt och peppra. ca 800g vit fisk, gärna torsk. Häll såsen över fisken och grädda i 200 grader ca 20 min. ca 800g vit fisk
Torskrygg med Pepparrot & Dill

Torskrygg med Pepparrot & Dill

Rör ihop Philadelphia, grädde och mjölk och häll ovanpå fisken. Stick in en termometer i fisken och sätt in mitt i ugnen
Fisk i ugnen

Fisk i ugnen

Vik fiskfiléerna dubbla och lägg dem i en smord ugnsfast form. Dela tomaterna på mitten och strimla purjolöken och lägg ovanpå fisken
Ugnsbakad torsk med broccoli

Ugnsbakad torsk med broccoli

Tisdagsfisk. Dela broccolin i små buketter, koka dem lätt i saltat vatten och lägg ovanpå fisken. Häll blandningen över fisken