Stek till fisken nätt och jämnt är genomstekt eller har en innertemperatur på 48 grader. röding, en hel liten filé/person eller ½ om filéerna är något större
Ingredienser Portioner. 8 Mandelpotatisstomp 1 kg mandelpotatis 75 g rumsvarmt smör 150 g riven Västerbottensost 2 dl gräddfil Brynt smör-vinägrett 100 g smör 1 stor gurka 4 msk färskpressad citronjuice Rimmad torskrygg 1 l vatten 1 dl salt 8 bitar torskryggfilé (à ca 150 g) olja (till formen) Till servering ca 100 g regnbågs- eller löjrom färsk dill färsk körvel Lägg till i inköpslistan
En av barnens fiskfavoriter. Lägg fisken i en ugnssäker form och salt och peppra. ca 800g vit fisk, gärna torsk. Häll såsen över fisken och grädda i 200 grader ca 20 min. ca 800g vit fisk