Igår åkte gjutjärnsgrytan fram för första gången på mycket länge. Den har stått i hyllan och samlat damm sen i vintras, men nu var vädret tillräckligt ruggigt för att laga en mustig gryta till middag
Fredag och äntligen helg. En skön känsla då alla är hemma och lediga tillsammans och som alltid är fredagarna lite extra kvällslata, lite som att pysa ut luften på en badboll som studsat runt hela veckan
Känns lite läskigt och samtidigt väldigt roligt att blogga igen. 2013 års första inlägg blir något så enkelt och gott som Kycklingsoppa och ett hembakt bröd som passar utmärkt till soppa
Skär revbenen i bitar och lägg dem på en plåt med bakplåts-papper. Baka i ugnen i 15 minuter. Häll av skyn som bildats och krydda med salt, peppar och chilipulver
Skär jalapeño och grönsaker till chiliteriyaki i små centimeterstora tärningar. Blanda tillsammans med resterande ingredienser i en tjockbottnad kastrull