Kjellson
Tårtor

Tårtor

Prinsesstårta

Prinsesstårta

En helt vanlig prinsesstårta. Postat i. prinsesstårta, tårta
Prinsesstårta

Prinsesstårta

Tårtbotten. Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten
Prinsesstårta

Prinsesstårta

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund kakform, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker vitt och poröst
Per Morbergs Pavlovatårta

Per Morbergs Pavlovatårta

Marängbotten. Sätt ugnen på 140 grader. Vispa äggvitorna till riktigt styvt skum. Rör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och går att forma till toppar med vispen
Gräddtårta med jordgubbar

Gräddtårta med jordgubbar

Tårtbotten. Vispa ägg och socker poröst i 10-15 minuter. Sikta i 100 gram mjöl. Blanda försiktigt. Stjälp upp smeten i en form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i diameter
Prinsesstårta och jordgubbstårta

Prinsesstårta och jordgubbstårta

Sockerkaksbotten. Sätt ugnen på 200 grader. Häll ägg och socker i en rundbottnad vispkittel och värm i vattenbad till cirka 60 grader
Hemlagad jordgubbstårta

Hemlagad jordgubbstårta

Smörj en tårtform som är ca 24 cm i diameter. Blanda torrvarorna i en bunke. Vispa ägg och socker poröst
Snabba jordgubbstårtan

Snabba jordgubbstårtan

Vispa grädden, riv chokladen och mosa ca hälften av jordgubbarna i en mixer. Vänd försiktigt ned den rivna chokladen i grädden
Gräddtårta med vaniljkräm och jordgubbar

Gräddtårta med vaniljkräm och jordgubbar

Värm ugnen till 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och luftigt i en ren bunke. Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke, sikta ner det i äggblandningen vänd in det försiktigt så inte luften försvinner ur äggblandningen