Skala den vita sparrisen och fräs den mjuk tillsammans med 1 dl schalottenlök Spara topparna till garnering Koka ihop sparrisstängerna med grädde Mixa och sila, smaka av med ramslöken - detta blir en ramlökspuré Skär den gröna sparrisen i tunna skivor Fräs 1 dl schalottenlök och den gröna sparrisen Slå på vin och ramslökspuré Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med citronsaft, salt, peppar och körvel Garnera med de vita sparristopparna 2 kg blåmusslor
Värm upp olja och fritera kapris snabbt - lägg undan till garnering Dela tomater, paprika och oliver grovt Finhacka vitlök och schalottenlök Fräs alltsammans i olivolja tillsammans med saffran Häll i vitt vin Lägg i musslorna och låt koka under lock i 6-8 min tills de öppnat sig Garnera med oregano och kapris 2 kg blåmusslor
Skär pancettan i tärningar och stek krispig - lägg undan på papper Hacka schalottenlök fint och dela championerna Fräs lök, championer i fettet från pancettan Slå på vin, äppelmust och creme fraiche Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Garnera med pancetta, äpple och gräslök 2 kg blåmusslor
Bryn tärnad chorizo krispig med olivolja Lägg den på ett papper men låt fettet efter korvarna vara kvar i pannan Stek finhackad vitlök och schalottenlök försiktigt i chorizofettet Häll på vin Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med örter, smör, salt och peppar Garnera med den stekta chorizon 2 kg blå musslor
Fräs grön curry med den hackade löken och citrongräset Koka ihop med vin och kokosgrädde Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med fisksås, limejuice och koriander Garnera med thai-basilika 2 kg blåmusslor
Dela avokadofrukterna, ta bort kärnorna och gröp ur köttet. Mosa avokadon och hacka äggen. Blanda räkor (spara gärna några för dekorering), avokado, ägg, majonnäs och crème fraîche och smaka av med citronsaft och kryddor