Kjellson
Sill

Sill

Dragon- och senapssill

Dragon- och senapssill

200 g inläggningsklar sill, i mindre bitar. 4 msk dragonvinäger 1 bananschalottenlök, finhackad 0,5 kruka färsk dragon, finhackad 200 g inläggningsklar sill, i mindre bitar 1 dl gräddfil 3 tsk dijonsenap 2 tsk grov senap 2 dl majonäs salt
Leif Mannerströms senapsill

Leif Mannerströms senapsill

Flå filéerna om de har skinn. Rör ihop ättikssprit, vatten och salt i en skål eller bunke och vänd ner strömmingen
Västerbottenssill

Västerbottenssill

Låt sillen rinna av noga i ett durkslag. Vänd till sist ner sillen. 1 förp 5-minuterssill, 420 g. 1 förp 5-minuterssill, 420 g 1 dl majonnäs 1 dl matlagningsyoghurt 1,5 dl Västerbottensost, vällagrad, riven 1 vitlöksklyfta, pressad 1 msk dijonsenap 0,5 krm cayennepeppar, knappt 0
Sill med earl grey och citrus

Sill med earl grey och citrus

Häll över lagen från sillförpackningen i en skål. Varva lök, sill, citrusskal och pepparkorn i en glasburk
Farmors sillsallad

Farmors sillsallad

Häll av spadet från sillen och skär den i strimlor. 4 urvattnade sillfiléer (ca 200 g). 4 urvattnade sillfiléer (ca 200 g) 200 g rödbetor, kokta, inlagda 1 rödlök 1 äpple 1 saltgurka 2 medelstora kalla, kokta potatisar 1 krm mald kryddnejlika Salt, efter smak Peppar, efter smak
Inlagd sill

Inlagd sill

Låt gärna sillen ligga och vattna ur i kallt vatten i ett par timmar extra. Skär sillen i bitar, lägg dem i lagen och låt stå