Kjellson
Ägg

Ägg

  • 14 Recept
Relaterade recept

Relaterade recept

Skala och hacka löken. Skär bladselleri i skivor och zucchinin och paprikor i tärningar. Fräs grönsakerna i en stekpanna med olja
Hanna-Sofias gubbaröra

Hanna-Sofias gubbaröra

Skär matjessillen i mindre bitar, skala och hacka äggen. Blanda alla ingredienser i en skål. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft efter behag
Den Gyldene Fredens gubbröra

Den Gyldene Fredens gubbröra

Börja med att koka äggen och låt dem svalna. Hacka sedan vitor och gulor fint. Skär ansjovisen i mindre bitar
Per Morbergs gubbröra

Per Morbergs gubbröra

Hacka ansjovisen och skala och hacka äggen och rödlöken. Lägg alltsammans i en bunke och blanda ner övriga ingredienser
Godaste gubbröran med sill och kaviar

Godaste gubbröran med sill och kaviar

Hacka potatisen och äggen i cm-strra bitar. Skiva purjolöken fint. Finhacka dill och gräslök. Blanda samman alla ingredienser till gubbröran, smaka eventuellt försiktigt av med lite salt
Omelett med räkstuvning

Omelett med räkstuvning

Omelett. Blanda alla ingredienser utom smöret och vispa lätt med gaffel så att den inte blandas för hårt
Ägg Benedict

Ägg Benedict

1 msk ättikssprit. 1 l vatten. 4 ägg. 200 g smör. 4 st äggulor. 3 msk vatten. 1-2 msk pressad citron. Salt
Omelett på två olika sätt

Omelett på två olika sätt

Ostomelett. Blanda ägg, vatten och en nypa salt. Rör om försiktigt. Häll i olja i pannan. Stek försiktigt under omrörning, när omeletten börjar bli fast, tillsätt riven ost på toppen
Ugnsomelett med svampstuvning

Ugnsomelett med svampstuvning

Värm ugnen till 200 grader. Knäck äggen, ett i taget i en kopp. Vispa dem sedan med grädden och vattnet i en bunke