Pannbiff, en riktig husmansklassiker. Husman. Pannbiff med pepparsås. Jag lagar ofta och gärna pannbiff då det är en rätt som går att variera i det oändliga genom att servera med olika tillbehör var gång
Husman regerar. Gårdagens önskade Fars dag-middag blev Nickes stora favorit. En smakrik, fast köttfärslimpa med långstekt, karamelliserad lök och en galet god pepparsås som jag kokade ihop med en gnutta starkvinsglögg
Chilipeppar Färsk, Falukorv, Gul lök, Husmanskost, Mörk kinesisk svampsoya, Purjolök, Såser till ris och pasta, Tomatpuré, Vinterkyndel, Vispgrädde 500 gram tärnad/strimlad falukorv av fin kvalité
Julköttbullar brukar jag kalla de köttbullar vi tillagar som innehåller kryddpeppar. Just dessa köttbullar brukade min mormor göra till jul och just smaken av kryddpeppar förknippar jag med julafton
Ikväll gjorde jag en fräsch sallad med bla rökt lax, räkor, sparris och avocado. Till salladen gjorde jag en pepparrotsdressing som du hittar receptet på här
Skala ev. potatisarna eller putsa och skrubba dem bara om de har fint tunt skal. Koka potatisarna. Små potatisar (du kan dela större) kokar mjuka på ca 20-25 minuter
Landgången som företeelse och maträtt är över 100 år gammal. Då i början av 1900-talet sågs den som en finare maträtt som bjöds till lunch vid festligare tillfällen
Isterband är klassisk husmanskost som ofta äts med stuvad potatis och rödbetor. I det här receptet har jag gjort en gratäng som bland annat innehåller kokt potatis