Kjells Kokbok Fisk

Kjells Kokbok Fisk

  • 27 Recept
Husmanskost!

Husmanskost!

Salta och peppra fisken, Stek i rikligt med smör tills fisken precis är klar. 4st torskrygg2 dl vispgrädde2 dl creme fraiche1 fiskbuljongtärning eller 2 msk fiskfond1 dl finhackad dillsalt och vitpepparskalet av 1/2 citron + lite saft2-4 ägg smör att steka i. Fisken ska ha en innetemperatur på 52-56grader. 1 fiskbuljongtärning eller. 2 msk fiskfond
Panerad fisk med kall dillsås

Panerad fisk med kall dillsås

Krydda och salta fisken och doppa den först i ägget och sedan i ströbrödet ev. Låt paneringen torka lite innan fisken steks i smör i en stekpanna på båda sidor tills den blir gyllenbrun
Äggsås med kokt fisk

Äggsås med kokt fisk

Här går det förstås bra med både färsk fisk, men jag hade fryst koljablock i frysen. Börja med att skala och dela morötterna i lagom långa fyrkantiga stavar, lika långa som du kommer att dela fisken i portionsbitar, ska täcka botten på fiskblocket vid serveringen
Kall, vit sås till fisk (som i skolan!)

Kall, vit sås till fisk (som i skolan!)

Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Toppengod kall sås till fisk

Toppengod kall sås till fisk

Hacka purjolöken smått. Blanda ihop alla ingredienserna och smaka av med ev salt. 5 dl creme fraiche 34 %
Lax i ugn med citron & dillsås

Lax i ugn med citron & dillsås

Fisk med citronsås är alltid gott. Lägg den fisken i en ugnssäker form. 500 gr lax eller annan fisk. Häll över laxen Ställ in i mitten på ugnen i cirka 20 -25 minuter, känn efter så fisken är genomstekt. 500 gr lax eller annan fisk
Kall sås till fisk

Kall sås till fisk

Här kommer receptet på en kall sås som är jättegod till fisk. Passar lika bra till panerad, kokt eller grillad fisk
Laxpudding

Laxpudding

Skär potatisen i skivor. Finstrimla laxen. Fräs löken i smör tills den blir mjuk utan att ta färg. Varva potatis, lax och lök i en smord ugnssäker form
Räkstuvning

Räkstuvning

2 msk smör. 13 msk vetemjöl. 12 dl mjölk. 12 dl grädde. 10,5 dl vatten. 10,5 tsk salt. 14 msk hackad dill. 1150 g skalade räkor eller 500 g räkor med skalFräs mjöl och smör i en kastrull
Fisk i ugn med citron- och gräslökssås | Recept ICA.se

Fisk i ugn med citron- och gräslökssås | Recept ICA.se

4 900 g fast potatis 150 g haricots verts Torsk 600 g vit fisk salt och peppar 2 dl crème fraiche 1/2 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 1 citron Till servering 1/2 cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan
Inkokt lax

Inkokt lax

Ingredienser Portioner. 4 800 g färsk lax Inkokningslag 1 l vatten 1 gul lök 1 dl vitvinsvinäger 10 vitpepparkorn 10 kryddpepparkorn 1 knippe dill 2 lagerblad 1/2 skiva citron 1 msk salt Garnityr hårdkokt ägg gröna sparrisknoppar räkor skållade primörtomater rödlöksringar dillkvistar Till servering kokt potatis majonnäs pressgurka Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Lax i krämig sås

Lax i krämig sås

600 g laxfilé. 11 st purjolök. 1150 g skalade räkor. 13 dl vispgrädde. 12 dl crème fraîche. 10. 5 dl hackad dill
Fiskgratäng med dill

Fiskgratäng med dill

Dela fisken i bitar och lägg i en smord form. Spritsa moset runt fisken och häll såsen i mitten. Krydda med salt och peppar och baka i ugn 175°, i 10 minuter tills fisken är nästan klar