Idag ska jag och Jörgen baka bröd tillsammans. Hittade ett bröd med soltorkade tomater i. Detta såg jag som ett tecken på att det var hög tid att få lite bröd gjort här hemma och slänga in i frysen
Och något av det bästa är faktiskt nybakat bröd. Jag får så många associationer av bröddofter, kanske beror det på alla olika bröd jag smakat genom åren, kanske på att jag helt enkelt är en stor brödfantast
Jag googlade nyttiga bröd och stötte på det HÄR receptet. Blanda ihop allting till en kletig smet och häll ner i en brödform som du klätt i bakplåtspapper
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt och sylt. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter
Snitta brödet några gånger och ställ in i ugnen. Låt svalna på ett galler helt innan du skär i brödet. Grädda tills brödet får en innetemp på 97C, ca 30 minuter
Till dagens smidiga filmjölksbröd eller hälsobröd som Helena kallar det. Rör ihop de torra och blöta ingredienserna var för sig och sedan blanda ihop, ingen jäsning och ingen vänta utan vips ner med allt i brödformar och in i ugnen
Låt brödet vila i formen i 10 minuter innan det stjälps upp. Blanda havregryn, grahamsmjöl, rågmjöl, vetekross, vetemjöl, salt, bakpulver, bikarbonat, nötter, tranbär och russin i en skål