Mustig älggryta som är lika god på älgskav (som här), grytbitar av älg eller älgfärs. Älgskav finns att köpa fryst i välsorterade matbutiker men har du en stek så kan du göra det själv vilket självklart blir godast
Efter en veckas älgjakt utanför Härnösand är nu frysen välfylld med älgkött för ett helt år. Årets jakt bedrevs under en toppenfin sensommar vecka och blev synnerligen lyckad med 5 vuxna och 5 kalvar skjutna
1. Vänd älgköttet i mjöl och krydda med salt och peppar. 2. Hetta upp en gryta och lägg i en klick smör. Bryn köttet i smöret så att det får fin färg runt om
Älgköttgrytan är klar att servera. Skär älgköttet i grytbitar ca 2x2 cm stora bitar. Lägg i en bunke. Skala och skär lök, morötter, rotselleri och palsternackor i grova bitar ca 2x2 cm
Detta blev lördagens förrätt* Norrlandstapas med rökt älgkött * Ungersk salami (från kungshallen)* SerranoskinkaNorrlandstapas med rökt älgkött Recept för 10 bitar 1 skiva finncrisps delad i 2½ - 1 dl Creme fraiche½ - 1msk pepparrot10 skivor rökt älgkött½ schalottenlök PersiljaBlanda Creme fraiche och pepparroten och lägg på en klick av röran på varje bit
Höstgryta på älgkött. Med en bit vitkål i kylen som det var dags att ta reda på och med billiga kålrötter på affären när jag handlade i går, blev det höstgryta till middag