4 pers 2 timmar 1 kg benfri fläskkarré 8+8 katrinplommon, urkärnade salt och peppar 1 gul lök 1 morot 1 palsternacka 1-2 syrliga äpplen 1 msk rapsolja, eller annan neutral olja 1-2 lagerblad 3-5 dl grönsaksbuljong. Gräddsås 5 dl sky från stekningen 3 dl vispgrädde 1 msk ljus soja salt och nymalen peppar Gör såhär. Värm ugnen till 175 grader. Stek mitt i ugnen tills köttets innertemperatur är ca 85 grader, 1,5-2 timmar. Lyft upp det och låt det vila i 10–15 minuter
Fräs mjöl och timjan i smör i 1 minut, tillsätt mjölken och koka ihop till fin sås. Gratinera i ugn 225 grader i 10 minuter. 193. 100 g riven västerbottensost. 1 msk plockad timjan. 1 msk vetemjöl. 1 tsk ättika
Låt koka under lock ca 1 tim. Lägg ner det i grytan, tillsätt grädden och koka ytterligare 15 min. 1 kg högrev. 1 tsk salt. 1 msk torkad timjan. 1 kg potatis. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kg högrev 1 tsk salt Arla® Svenskt Smör 5 dl köttbuljong 5 dl mörk öl 1 msk torkad timjan 4 gula lökar 400 g morötter 1 kg potatis 2 dl Arla® vispgrädde 2 msk majsstärkelse 2 dl hackad bladpersilja
Låt vila 10 min. 1 kg benfri fläskkarré. 1½ tsk salt. rivet skal av 1 citron. 1 kg mjölig potatis. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kg benfri fläskkarré Arla® Svenskt Smör 1½ tsk salt 2 krm svartpeppar rivet skal av 1 citron 2 pressade vitlöksklyftor 2 dl hackade färska blandade örter t ex basilika, timjan, rosmarin, persilja 1 kg mjölig potatis 3 dl Kelda® mellangrädde
Idag låg en 1,2 kilo tung kasslerbit i kylen och skrek – så det blev en form med ugnsgratinerad kassler tillsammans med svamp, lök och bacon i en sås av bland annat vitt vin (matlagningsvin här) och grädde. Champinjoner i önskad mängd, jag hade ca 125g (1/2 paket). 1 flaska vitt matlagningsvin (33cl). 1 köttbuljongtärning. 1 tsk paprikapulver. 1,2 kilo kassler. Skjuts in i ugnen, 175 grader ca 20-25 minuter. Champinjoner i önskad mängd, jag hade ca 125g (1/2 paket). 1 flaska vitt matlagningsvin (33cl). 1 köttbuljongtärning 1 tsk paprikapulver. 1,2 kilo kassler
1 gul lök. 1 stjälk blekselleri. 1 bit vitkål. 1 liten kålrot. lite tomatpuré (ca 1 - 2 msk). 2015-10-11 @ 18. 1 gul lök. 1 stjälk blekselleri. 1 bit vitkål. 2 morötter 1 liten kålrot. lite tomatpuré (ca 1 - 2 msk)
½ tsk baskrydda (1 del vitpepper, 9 delar salt). 1½ msk strösocker. 100 g. 1 msk smör. 1 msk rapsolja. 1½ dl fin hackad purjo. Låt steka ca 10-15 min - vänd då och då. Tillsätt purjon på slutet och låt den fräsa med ca 1-2 min. 1 del vitpepp. 1½ msk strösocker. 100 g ost. 1 msk smör. 1 msk rapsolja. 1½ dl fin
Sätt ugnen på 150 grader. Hetta upp 1 msk olja i en panna och halstra laxen på bägge sidor i 1 minut per sida. Lägg över i en ugnsform och baka klart i ugnen i cirka 10 minuter tills fisken är klar och har en innertemperatur på 56 grader. Hetta upp 1 msk olja i pannan och fräs purjolöken i 2 minuter tills den fått lite färg. 1 msk citronsaft. 1 tsk råsocker. 100 g färsk spenat. 1 st broccoli
Idag när jag slutade vid 17 var det fortfarande ljust ute. ca 12 ostskivor (stark ost). 8-12 skivor lufttorkad skinka. ca 1 msk dragon. Lägg sen kyckligen i en ugnsform och ställ in ugnen på 175 grader tills kyckligen når 72 grader. ca 12 ostskivor (stark ost). 8-12 skivor lufttorkad skinka. ca 1 msk dragon