Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Forma dem till avlånga bröd, ca 20 cm på ett mjölat bakbord. Strö över lite vetemjöl och skär ca 5 sneda snitt på varje bröd med en vass kniv. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Grädda bröden mitt i ugnen i 13–15 min
Eftersom detta bröd är ganska sött så det är väl inget bröd som man ska äta varje dag direkt, men då och då tycker i alla fall jag att det är okej att käka ett lite sötare matbröd bara för att det är gott
Bröd som jäser över natten behöver inte mycket jäst eller handarbete alls. Detta bröd återkommer ofta hemma eftersom det går att byta ut både frukt, frön, nötter och mjöl lite ”hej vilt”
Pensla brödet och pensla det även när det tas ut ur ugnen. Skinande gyllene yta, 2 msk ägg (lätt vispat) + 1 tsk vatten, sammanvispat penslas på brödet. Skinande djupt gyllenbrun yta, 1 äggula + 1 tsk vispgrädde vispas ihop och penslas på brödet. Skinande medium gyllenbrun yta, 1 äggula + 1 tsk mjölk vispas ihop och penslas på brödet