Efter flera ihärdiga försök och mycket experimenterande i köket har jag lyckats skapa ett glutenfritt brödrecept som både smakar och ser ut som traditionella finska rågbröd
½ tsk brödkryddor. Det finns en fransk kille på YouTube, som har en matkanal som jag följer. Han är rätt rolig, och gör inspirerande recept - kolla in French Guy Cooking om ni är intresserade
Ett saftigt, kryddigt och sött vörtbröd som blivit ett måste på julbordet. Det passar naturligtvis också bra som frukostbröd som ger jul- och adventskänsla mörka vintermorgnar
Snitta och strö lite mjöl över brödet och ställ in långt ner i ugnen i ca 60 min. 30 min Snitta och strö lite mjöl över brödet och ställ in långt ner i ugnen i ca
Det här brödet är så gott. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas). Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas)