Det är ju inte klokt att det bara är två veckor kvar till advent. Härligt som bara den, och jag längtar mig nästan sjuk efter glögg, saffran och adventsljusstakar
Ett recept kommer idag också i receptkalendern, riktigt juliga kakor är det. Hej. Här hemma är det full rulle just nu, det bakas, städas och kollas på EM-handboll
Sen ska jag inte sticka under stol med att jag dessutom är ordentligt svag för kakor och fika också. Det här receptet räcker till två formar och jag brukar få dela kakorna i bitar som jag genast fryser in annars är risken att jag har satt i mig allt på bara några dagar
Just syltkakor går att variera i oändlighet, (nästan i alla fall) i både smak och utseende. Just syltkakor går att variera i oändlighet, (nästan i alla fall) i både smak och utseende
Den första kaka jag kommer ihåg att jag har bakat, eller varit med och bakat, är enkla syltkakor. Nu är det mina barns tur att baka syltkakorna och förstås använder vi samma recept som när jag var liten
Småkakor – need I say more. Det har väl knappast undgått någon att jag älskar småkakor. Därför var jag ju tvungen att prova Lilla matdérivens annorlunda recept på syltkakor
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljstångens ploppar vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten