Vegetariskt

Vegetariskt

  • 30 Recept
Chili sin carne (vegan)

Chili sin carne (vegan)

I går var det så ruggigt väder att det passade bra med något riktigt värmande, att somrarna kan bli så olika vädermässigt
Tabbouleh med paprikahummus & burrata

Tabbouleh med paprikahummus & burrata

Eftersom jag ville servera detta som ett vegetariskt alternativ kände jag att jag ville addera något mer till måltiden för att göra den fullständig och jag har ju en viss kärlek till ost
Bönburgare på kidneybönor med avokadoröra | Recept ICA.se

Bönburgare på kidneybönor med avokadoröra | Recept ICA.se

Ingredienser Portioner. 4 Picklad rödkål 400 g rödkål 1/2 dl ättika (12%) 1 dl strösocker 2 dl vatten 2 krm salt Bönburgare 2 förp kokta kidneybönor (à 380 g) 2 rivna vitlöksklyftor 1 dl solroskärnor 1 ägg 1 dl havregryn 1/2 dl potatismjöl eller majsstärkelse 1 dl finriven parmesanost 1 tsk rökt paprikapulver 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 2 msk olivolja (till stekning) 4 hamburgerbröd 4 salladsblad Avokadoröra 2 mogna avokador 1/2 kruka hackad koriander 2 tsk färskpressad limejuice 1/2 tsk salt Lägg till i inköpslistan
Krispig broccolisallad med citron

Krispig broccolisallad med citron

I dag är det fullt VAB-läge här hemma, Filip har rätt mycket feber och det är inte mycket som den lilla herrn vill eller orkar göra
Kikärtor i falsk jordnötssås

Kikärtor i falsk jordnötssås

När barnen var mindre, och vi fortfarande åt kött, hände det titt som tätt att vi gick på kinarestaurang
Paella med kikärter

Paella med kikärter

Skala och hacka löken. Fräs lök och söndersmulad saffran i en stek-panna med olja tills löken är mjuk. Tillsätt ratatouillen och fortsätt fräsa under omrörning tills grönsakerna är mjuka
Risnudlar med aubergine och spenat

Risnudlar med aubergine och spenat

Ursäkta tystnaden igår. Jag låg hemma och tyckte oerhört synd om mig själv eftersom jag åkte på någonting (kräksjuka eller matförgiftning) i fredags natt och därför fick ställa in min Göteborgshelg
Stekta risnudlar

Stekta risnudlar

Gott med risnudlar, längesedan jag åt det och jag blev plötsligt sjukt sugen. Övriga familjen fick vackert hålla tillgodo, och eftersom all mat gick åt, räknar jag med att de var nöjda
Stekta risnudlar med vitkål och ägg

Stekta risnudlar med vitkål och ägg

Svensk bas-wok. Lågt kilopris och utmärkt gott. Per person. En näve finstrimlad vitkålen näve breda risnudlarnågra buketter broccoli1/4 gul lök, klyftad1 klyfta vitlök, hackad1/2 cm ingefära+1/2 msk fisksås1/2 msk ljus soja1/2 msk risvinäger (eller annan vinäger)1/2 msk sockerchilliflakes(blanda ihop i en skål)+1 ägg+SesamfröKoka upp vatten, blötlägg risnudlar och broccolibuketter i 3 minuter