Soppor

Soppor

Hemgjord nyponsoppa med mandelbiskvier

Hemgjord nyponsoppa med mandelbiskvier

1 dl fint nyponskalsmjöl. 11 1/2 msk potatismjöl. 11 liter vatten. 15–6 msk agavesirap. 1100 g mandelmassa. 11 äggvitaBlanda nyponskalsmjöl och potatismjöl
Mauds gulaschsoppa

Mauds gulaschsoppa

gula lökar (ca 300g). smör. benfri högrev eller märgpipa. paprikapulver (milt). hel kummin. cayennepeppar. Några varv med svartpepparkvarnen
Broccolisoppa

Broccolisoppa

Ingredienser 250 g färsk broccoli. 20 cm purjolök. 2 klyftor vitlök. 1 msk olivolja. 6 dl grönsaksbuljong
Potatisens dag firas med soppa

Potatisens dag firas med soppa

I onsdags var det Potatisens dag. Visste ni inte det. Nä, håller mest reda på när det är kanelbullens dag och liknande dagar
Per Morbergs trattkantarellsoppa

Per Morbergs trattkantarellsoppa

Trattkantarellsoppa8-10 dl trattkantareller 2-3 schalottenlökar smör, till stekning 0,5-1 dl portvin 5 dl grönsaksbuljong 3 dl vispgrädde 1 msk japansk soja (helst tamari) salt peppar
Snåla-veckan-gryta

Snåla-veckan-gryta

Visst är det himla skönt att kunna ta vara på sånt man har hemma när man behöver snåla lite. Att inte behöva handla utan ta vad som finns
Korvsoppa

Korvsoppa

Redan torsdagkväll och på söndag är det första advent och första december. Hur gick det till. Jag måste ju hinna storstäda, adventspynta, fixa paketkalendern och baka lussekatter
Snabb aioli

Snabb aioli

Ingredienser Portioner. Ca 2 1/2 dl 1 liten vitlöksklyfta 1 tsk dijonsenap 1 tsk vitvinsvinäger 1 krm salt 1 ägg 2 dl rapsolja svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Hemmagjord nyponsoppa

Hemmagjord nyponsoppa

Ahh… Lördag morgon. Det är nästan – men bara nästan – lika bra som fredag kväll. Jag, som sällan äter frukost i veckorna (eftersom jag inte är hungrig då och jobbar lika bra utan frukost) dukar gärna upp en bängafrukost på lördagen
Torsk-, lax- och räksoppa

Torsk-, lax- och räksoppa

Ingredienser ½ strimlad purjolök, 100 g. 1 tärnad potatis, 100 g. 1 liten skivad morot, 70 g. ½ msk rapsolja
Apelsinsoppa

Apelsinsoppa

1. Blanda vatten och potatismjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning tills första bubblan syns. 2. Ställ ner kastrullen i kallt vattenbad för att kallna
Jordärtskockssoppa med parmachips

Jordärtskockssoppa med parmachips

Ingredienser Portioner. 4 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1 1/2 dl vitt vin 1/2 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde salt svartpeppar 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak Parmachips 4 skivor parmaskinka Lägg till i inköpslistan