såser

såser

  • 62 Recept
Markus Aujalays vitvinssås

Markus Aujalays vitvinssås

2 schalottenlökar, finhackade 4 champinjoner, skurna i mindre bitar 2 msk smör, till stekning 2 dl torrt vitt vin vitvinsvinäger, några droppar 2-3 kvistar färsk timjan 2,5 dl fiskfond (ej koncentrerad) 5 dl vispgrädde citronsaft, några droppar cayennepeppar 2 msk smör, att vispa i på slutet salt
Gorgonzolasås

Gorgonzolasås

Såsen ser lite klumpig ut på bilden, det är för att den var kall när jag tog bilden. I söndags bjöd vi hit svärisarna på 3 rätters
Åsas gorgonzolasås

Åsas gorgonzolasås

Koka upp vatten och kalvfond. Tillsätt grädde, senap, sweet chilisås, salt, peppar och socker (sockret är nödvändigt för att få den goda smaken)
Gorgonzolasås

Gorgonzolasås

Till den inbakade fläskfilén som vi bjöd på i lördags serverades en gorgonzolasås. Såsen går fort att laga eftersom du bara blanda ihop alla ingredienser och koka ihop såsen

Rödvinssky

Rödvinssky. 1 dl rödvin (Appassimento funkar kanon). 1 dl balsamvinäger. ca ½ dl råsocker eller muscovadosocker
Rödvinssky.

Rödvinssky.

1 schalottenlök, skiva 1 msk socker 2 1/2 dl rödvin 2 1/2 msk kalvfond + 2 dl vatten 1 1/2 tsk majsstärkelse (maizena) salt Smält sockret i en kastrull tills det är nötbrunt
Lättgjord champinjonsås

Lättgjord champinjonsås

Den här såsen på färska champinjoner är jättegod till allt slags kött och även till grönsaker, vegetariska biffar t ex
Champinjonsås

Champinjonsås

Så roligt att det blivit fler som läser och följer. Då är det hög tid att damma av den här gamla godingen
Riktig sötsur sås

Riktig sötsur sås

Blanda samman alla ingredienserna utom redningen i en kastrull. Låt sjuda. Tillsätt redningen stegvis till lagom konsistens och rör om medan såsen tjocknar
Grönpepparsås med en skvätt konjak

Grönpepparsås med en skvätt konjak

Grönpepparsås måste väl vara en av de godaste såser som finns på denna jord och med en skvätt konjak lyfter den till nya höjder
Grönpepparsås

Grönpepparsås

Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 1 msk smör 1 msk grönpeppar i lag 2 msk konjak 2 msk kalvfond 2 dl vispgrädde 1 tsk majsstärkelse 1 dl vatten salt peppar Lägg till i inköpslistan
Kinesisk sötsur sås

Kinesisk sötsur sås

Ingredienser 1 msk olja 1 st vitlöksklyfta(or) 0,5 dl vatten 0,5 tsk salt 3 msk socker 4 dl kycklingbuljong 1 msk potatismjöl 1 msk vinäger 2 tsk tomatpuré Köp receptet
Klassisk remouladsås

Klassisk remouladsås

Mal eller hacka picklesen mycket fint. Blanda samman majonnäs, hackad dill, kapris, dragon och senap. Tillsätt picklesen
Remouladsås

Remouladsås

2 msk finhackad smörgåsgurka 1 dl hemgjord majonnäs eller  1 dl köpt majonnäs 1 dl crème fraiche 1 msk pressad citron 1 tsk dijonsenap 3 krm salt 1 krm vitpeppar 0,5 tsk gurkmeja
Citronsås

Citronsås

RedningI såser brukar jag använda mig utav en så kallad toppredning. grundsås. 1citron, saft och skal. 1creme fraiche1
Tournedos med gorgonzolasås

Tournedos med gorgonzolasås

Skär en ficka från sidan på varje tournedos och fyll dem med en skiva gorgonzola, men spara ca 4 msk gorgonzola till såsen
Sandefjordsmör

Sandefjordsmör

Reducera (koka ihop) grädden till hälften. Klicka i smör under omrörning. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar