Ett recept från boken Mannerströms husmanskonster. Jag som annars föredrar pytt i panna som inte är gräddstuvad, tyckte faktiskt att denna var riktigt god
Tillsätt sedan kryddorna och ostronsåsen. 1 tsk Sju kryddor. Skiva korven och dela varje skiva 4 gånger. Stek det sedan tillsammans med lök och purjolök, tills korven fått önskad färg
Blanda med de övriga malda kryddorna. Den kan innehålla upp till 30 olika kryddor och du hittar ofta ingefära, koriander och spiskummin i kryddbladningen
Lägg alla kryddorna i en mortel och mortla ihop. Jag gör ju väldigt mycket grillinlägg under sommaren och skriver ofta att du ska använda en rub du gillar att lägga på köttet innan den når grillen
God kväll på er. Kvällens mat blev en gammal klassiker från förr. Jag och en kompis brukade ofta laga den här rätten, såklart med ris till på den tiden, idag är riset utbytt mot isbergssallad
Burkarna förvarar jag sedan de hemmagjorda kryddorna i. Jag gör ofta egna kryddblandningar. Jag vet vad som är i dem (inga konstiga tillsatser) och de ökar chanserna att få till den rätta smaken på mat från världens alla kök