Kryddor

Kryddor

Sju kryddor

Sju kryddor

Blanda alla kryddor (allt ska vara malet) och förvara i en burk. kardemumma. 1vitpeppar. 1svartpeppar. 1kanel
Gräddstuvad pytt i panna

Gräddstuvad pytt i panna

Ett recept från boken Mannerströms husmanskonster. Jag som annars föredrar pytt i panna som inte är gräddstuvad, tyckte faktiskt att denna var riktigt god
Pepparkakskrydda

Pepparkakskrydda

Ingredienser Portioner. 1 sats 2 msk mald kanel 1 msk mald kardemumma 1 msk mald ingefära 1 msk mald kryddnejlika Lägg till i inköpslistan
Pommeskrydda med dill

Pommeskrydda med dill

Blanda de torra kryddorna och häll upp i en burk. Hej på er. Ny matvecka och ny inspiration att fylla på inför vardagsmiddagarna
Korvgryta med sju kryddor

Korvgryta med sju kryddor

Tillsätt sedan kryddorna och ostronsåsen. 1 tsk Sju kryddor. Skiva korven och dela varje skiva 4 gånger. Stek det sedan tillsammans med lök och purjolök, tills korven fått önskad färg
Salomella, migrän och så lite kryddor

Salomella, migrän och så lite kryddor

Blanda med de övriga malda kryddorna. Den kan innehålla upp till 30 olika kryddor och du hittar ofta ingefära, koriander och spiskummin i kryddbladningen
Rub till fläskfilé

Rub till fläskfilé

Rub till fläskfilé. Här är en ny rub som jag testade till grillad fläskfilé. Familjen var nöjd vilket är ett bra betyg
Rub för nötkött

Rub för nötkött

Lägg alla kryddorna i en mortel och mortla ihop. Jag gör ju väldigt mycket grillinlägg under sommaren och skriver ofta att du ska använda en rub du gillar att lägga på köttet innan den når grillen
Indonesiska grillspett

Indonesiska grillspett

God kväll på er.  Kvällens mat blev en gammal klassiker från förr. Jag och en kompis brukade ofta laga den här rätten, såklart med ris till på den tiden, idag är riset utbytt mot isbergssallad
Kebabkrydda

Kebabkrydda

Dags för kebab idag hoppa över och gå till din lokala pizzeria gör din egen kebab med mina tillbehör och du kommer inte att bli besviken
Hemmagjorda kryddblandningar

Hemmagjorda kryddblandningar

Burkarna förvarar jag sedan de hemmagjorda kryddorna i. Jag gör ofta egna kryddblandningar. Jag vet vad som är i dem (inga konstiga tillsatser) och de ökar chanserna att få till den rätta smaken på mat från världens alla kök
RECEPT: egen hemmagjord gyroskrydda

RECEPT: egen hemmagjord gyroskrydda

Blanda alla kryddor antingen i en skål eller direkt i en syltburk som jag brukar göra. Ikväll blev det gyros till middag