Jag lagade en snabb kasslergryta med sötsur sås. Skär kasslern i strimlor. Bryn kasslern i en gryta. 1 kg kassler. Häll blandningen över kasslern och låt puttra i ca 5 minuter. 1 kg kassler
Skiva kasslerna och lägg i en form. Häll såsen över kasslerna. Idag låg en 1,2 kilo tung kasslerbit i kylen och skrek – så det blev en form med ugnsgratinerad kassler tillsammans med svamp, lök och bacon i en sås av bland annat vitt vin (matlagningsvin här) och grädde. 1,2 kilo kassler. 1,2 kilo kassler
Den här såsen passar bra till skivad kassler, varmrökt lax eller varför inte till sill. När det är varmt ute så tycker jag att det är gott med en kall sås till färskpotatisen
Låt fräsa med kasslern ett par minuter. 250 g kassler. 1250 g kassler 1 msk smör eller margarin 1 st gul lök 1 st grön paprika 1 st vitlöksklyfta 1 dl matlagningsgrädde 2 msk chilisås 1 dl lätt crème fraicheSkär kasslern i bitar och fräs i smör