Bryn köttet runt om lite i taget i en stekpanna med smör. Salta och peppra köttet när du steker det. Tillsätt vatten så det täcker köttet, buljongtärning, timjan, lagerblad, salt, peppar, buljongtärning och socker
Stek köttet och fläsket på hög värme med smör, så de får rejält med färg. Häll köttet i en gryta, lägg i lök och vitlök och låt de fräsa ihop i några minuter
Bryn köttet i omgångar i smör i en stor stekgryta. Skala och skär morötter och lök i stora bitar, lägg ner det tillsammans med köttet och bryn ytterligare
Bryn köttet i olja och smör i omgångar. 1 kg nötkött (Valet föll på en fransyska, men högrev eller grytbitar blir kanon. )2 oxbuljongtärningar (Inte den vanliga köttbuljongen utan mörk oxbuljong. 2 paprikor --> Skär i tärningarNär köttet är mört blandas potatis och paprika i och kokas tills potatisen är lagom mjuk. 1 kg nötkött
Jag gjorde köttgryta igår som vi åt ikväll. Köttet trillade sönder. 1,5 kg nötkött, högrev, eller ytterlår, eller fransyska ( jag använde märgripa)2 msk smör&rapsolja 2 st morot/morötter 2 st gul lök(ar) 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 6 dl rött vin, ca 5 dl köttbuljong, ca, (av tärning eller konc fond) 2 msk tomatpuré 0,5 tsk timjan, torkad, eller några kvistar färsk 1 st lagerblad 3 st vitlöksklyfta(or), ca 20 st steklök, ca 400 gram champinjoner, (helst små) 2 paket bacon Tillagning8 - 10 portioner1. Skär köttet i 2–3 cm stora tärningar. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, ca 1 1/2 timme. mmmm 1,5 kg nötkött
Grytor och långkok -. Strimla köttet. Lägg i köttet och låt marinera minst en timme, men gärna mer. Hetta upp olja i samma stekpanna och stek köttet på hög värme
Bryn köttet i omgångar i smör-&rapsolja i en stekpanna och lägg över i en gryta. Putsa och skär köttet i kuber, ca 2x2 cm. Lägg ner morot och purjolök och sjud ytterligare 15 minuter eller tills köttet är mört. 600 g benfritt nötkött. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g benfritt nötkött 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 2 gula lökar 2 morötter ½ purjolök 1 tsk salt 10 kryddpepparkorn 5 vitpepparkorn 1 lagerblad 5 dl vatten 2 msk vetemjöl ev 2 dl Arla Köket® matyoghurt
Häll tillbaka löken i grytan och fyll på med vatten så att köttet nästan täcks av vätskan. Lyft sedan ur köttet och vispa såsen hårt med en stålvisp så att lök och grönsaker mosas ihop i såsen
Putsa köttet och skär i munsbitar. Rör ner en tredjedel av köttet i taget och låt koka upp mellan. Låt puttra under lock i ungefär tio minuter tills köttet är mört