Frukost

Frukost

  • 4 Recept
Krabbelurer

Krabbelurer

1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ner ett ägg i taget, och sedan vätskan. 2. Smält ganska mycket smör i en stekpanna och klicka sedan ut 3 st krabbelurer i taget i pannan och stek på medelstark värme tills de fått gyllene färg
Ägg i moln

Ägg i moln

Sätt ugnen på 225gr, separera äggulan från vitan, vispa vitan hårt tills den blivit fast, ta en sked och klicka ut skummet på bakplåtspapper så det blir en rund form,låt mitten vara platt
Clotted cream

Clotted cream

Häll grädden i en skål och ställ den i en kastrull med sjudande vatten,låt sjuda i 1 1/2 timme utan lock, rör inte och låt den inte koka, ta upp skålen och ställ i kylen minst 12 timmar, tag upp den gräddiga ytan med sked, rör smidig och slät Till 1dl behövs 6dl grädde
Äggröra som på hotell

Äggröra som på hotell

Vispa ihop ingredienserna, värm smeten på medelvärme i en kastrull eller stekpanna med lite smör, rör hela tiden med träsked till s det börjar stelna, ta av från värmen innan det stelnat helt, ska serveras krämig 6 port, 10ägg, 3dl grädde,1dl mjölk,salt och peppar