För att få en mer ätvänlig tårta för folk som är gluten- eller laktosintoleranta så går det givetvis lika bra med glutenfritt bröd, laktosfri grädde/gräddfil
Efter en härlig sportlovsvecka i Italien är jag hemma nu. Vi åkte till ett ljuvligt ställe som heter Passo de Tonnale och detta kan varmt rekommenderas
Ca 5 dl glutenfri fin mjölmix (jag föredrar Sempers mjöl bättre än Finax). Smula jästen i en bunke. Blanda ner övriga ingredienser och blanda med en trägaffel tills du får en jämn och tjock smet
e receptet på glutenfritt bröd som jag provbakade. annars vanlig sirap)3-4 tsk Salt400 gram Grov glutenfri Mjölmix (tex. Finax)400 gram vanlig ljus glutenfri Mjölmix (tex. Använt någon deciliter glutenfritt mjöl så du lättare kan forma bullar av den lite, lite kladdiga degenDegen skall räcka till ca 25-28 bröd, så du kan ju börja med att dela upp degen om du vill vara säker på storlekRulla degen med hjälp av lite mjölade händer till bollarLägg på en plåt med bakplåtspapper
Men den här smörgåstårtan är nog denenklaste man kan göra, det är sammafyllning i alla lager, jag användeglutenfritt landgångsbröd från Kea bagerietDetta behöver du
Cookies är något som alltid funkar att bjuda på, speciellt när de varken innehåller gluten eller mjölk om man skulle råka ha någon allergiker i sällskapet