För ett par år sedan så gick jag en “surdegskurs”. Det var ett endagarsevent där en riktig surdegsgubbe (förlåt entusiast) gick all in för att få oss adepter att bli lika frälsta som han var
Värm ugnen till 200 grader. Lägg tomater och paprikabitar med snittytan upp på en papprad plåt. Blanda olivolja, salt, peppar och socker och ringla blandningen över grönsakerna
Idag är jag ledig och solen skiner, härligt. Jag ska åka ut till min kompis Tanja som bor på Hönö i Göteborgs skärgård, vi ska babbla, träna och förhoppningsvis ska hon också hjälpa mig hitta lite snygga gardiner till mitt nya vardagsrum
Krydda kycklingbrösten med salt, peppar, örter, vitlök och citronskivor. Låt stå minst 30 minuter. Häll på olivolja så att det täcker kycklingen och tillaga i ugn på 70 grader varmluft ca 1 ½ timme
Detta äter vi max 2-3 gånger om året men herregud vad gott det är. Frasiga smördegspaket fyllda med kyckling och ädelost tillsammans med en krämig potatisgratäng och mustig cognacsås
Ingredienser Portioner. 4 1/2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs 1/2 dl bostongurka 1/2 dl chilisås salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen