Vi har tre olika äppelträd i trädgården, ett Aroma, ett Birgit Bonnier och ett Cox Orange. De är alla tre höst och vinteräpplen som går riktigt bra att lagra
Ett tacksamt recept som kan användas till mycket. Idag blev det kaka med fylld av grannens plommon samtidigt som vi gjorde ett lass med plommonsylt med kanel och kardemumma
Det blev som sagt en hel del rester över från gårdagens kalas. Bland annat äppelpaj. Äppelpaj med vaniljsås är verkligen något som jag förknippar med hösten
Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, limeskal och nästan alla hackade pistaschnötter
God kväll. Denna helgen börjar lida mot sitt slut. Tiden man är ledig går alldeles för snabbt. Idag har vi varit hemma mest hela dagen, fixat och planerat en eventuell födelsedagspresent till Stefan som fyller år om två veckor
Äppeltosca1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör till sist i det smälta smöret
Ännu en himmelsk paj med rabarber fick jag smaka på koloniområdet. Det var Liliana som bakat den underbara kombo rabarber och tosca, så bakade en egen glutenfri variant av den