Kerstin's kokbok

Kerstin's kokbok

  • 96 Recept
Läskande öldrink med citron

Läskande öldrink med citron

Blanda öl med citronläsk. Pressa ner lite citronsaft och garnera med en skiva citron. Klart. 4 dl öl. 2 dl citronläsk
Panerad fisk med kall dillsås

Panerad fisk med kall dillsås

Skär fisken i mindre bitar. Vänd fisken i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist i ströbröd blandat med mandel, salt och peppar
Torsk gratäng

Torsk gratäng

Lägg den tinade torsken i en form. Klicka över margarinet. Salta och peppra. Hacka dillen, skiva tomater och purjolöken
Stekt fisk med gräddfilssås

Stekt fisk med gräddfilssås

Vispa upp ägget. Blanda ströbröd, mjöl, salt och peppar. Doppa fisken först i ägget och vänd den sedan i ströbrödsblandningen
Långkokt fläskkotlett

Långkokt fläskkotlett

Bryn kotletterna i stekpanna med smör på hög värme så det får fin färg. Salta och peppra. Lägg i bitar av morötter och lök, vitlök och slå på vatten så att det täcker köttet + soya, fond, sirap, lagerblad, pepparkorn och balsamvinäger
Hummus, Zeina Mourtadas recept

Hummus, Zeina Mourtadas recept

500 g kokta kikärtor. 14 msk tahini. 11 klyfta vitlök. 11-2 citroner. 11 tsk salt. 10,5-1 dl vatten. 1500 g kokta kikärtor 4 msk tahini 1 klyfta vitlök 1-2 citroner 1 tsk salt 0,5-1 dl vattenLägg tahini, salt, citronsaft och pressad vitlök i en matberedare eller använd en stavmixer
Krämig citronkyckling

Krämig citronkyckling

250 g kycklingfilé. 1 msk smör. 0. 5 st gul lök. 100 g körsbärstomater. 5 st citron. 1 msk kycklingfond. 5 dl matlagningsgrädde
Potatisgratäng med cantadouost

Potatisgratäng med cantadouost

800 g potatis. 11 gul lök. 12 askar cantadouost basilika och vitlök, á 125 g. 11 vitlöksklyfta ( kan uteslutas)
Kryddburkens godaste biffar med stekt lök och gräddsås

Kryddburkens godaste biffar med stekt lök och gräddsås

När det vankas biffar eller köttbullar här hemma gör jag det enkelt för mig. Steker dom i ugnen och resultatet blir alltid kanongott och jag slipper stekos i köket och fettstänk överallt som är bland det värsta jag vet
Smörrebröd med rostbiff

Smörrebröd med rostbiff

Smöra brödet och lägg rostbiffen över så att den hänger över kanterna. Lägg på en klick remouladsås, pepparrot och rostad lök
Smörrebröd med räkor

Smörrebröd med räkor

Skala räkorna och lägg i en plastlåda. Skala och skiva äggen och lägg i en plastlåda. Lägg bröden på en skärbräda och lägg ett på ett skivat ägg
Köttfärsfyllda cannelloni

Köttfärsfyllda cannelloni

Värm ugnen till 225°. Koka cannellonirören enligt anvisningarna på förpackningen. Låt dem rinna av. Häll de krossade tomaterna i en kastrull och koka ihop dem något
Cannelloni med krämig kasslerfyllning

Cannelloni med krämig kasslerfyllning

Koka upp vatten och buljongtärning. Strimla rödlöken fint och lägg i dem i den kokande buljongen. Sjud under lock ca 3 minuter
Cannelloni med kyckling och svamp

Cannelloni med kyckling och svamp

Bena ur kycklingen och dela den i ganska små bitar. Skala och hacka löken. Hacka champinjonerna. Hacka spenaten
Morotskaka

Morotskaka

"Lindas bakskola" (Tidningen Hembakat) levererar varje gång. ) Enkelt och bra recept. Jag följde Lindas tips att skära kakan i rutor innan frosingen lades på, vilket gjorde det betydligt mindre kladdigt när kakan slutligen skulle läggas på serveringsfatet
Blomkålslåda med kassler

Blomkålslåda med kassler

Skala och skiva löken och strimla purjolöken. Fräs all lök mjuk i en stekpanna med smör. Ansa blomkålen och skiva den i 1/2 cm tjocka skivor
Tagliatelle med champinjonsås och köttbullar

Tagliatelle med champinjonsås och köttbullar

Har ni tänkt på en sak. Eller de kanske bara är jag som är knasig, men vilka smakperioder man (jag) ofta fastnar i… Alltså ibland är jag väldigt ”tomatig” och lagar mycket köttfärssås med krossade tomater, extra ketchup på och grytor med tomatpuré, buljonger med grönsaker och just TOMATIGA smaker