Stek de wokade grönsakerna en kort stund. 1 påse wokade grönsaker. 1. Skär kycklingfiléerna i strimlor. 2. Hetta upp oljan och bryn kycklingköttet hastigt under omrörning
Kyckling med wokgrönsaker och ostronås 6 port. Mat är livet, det vet vi alla. Ibland tar livet dock en plötsligt vändning och ett för tidigt slut och det är så otroligt obegripligt att ens skriva dom orden just nu
Asiatisk biffwok är en riktig klassiker som man kan variera i oändlighet. Inte någon biffwok är den andra lik utan alla tillsätter sina egna kryddor, sina egna grönsaker och har egna varianter på hur den ska tillagas
Kejsarens wok4 portioner600 g kycklingfilé3 msk finhackad färsk ingefära1 röd chilifrukt1 dl sötsur sås eller sweet chili sauce1 dl ostronsås2 msk kinesisk soja4 salladslökar1½ dl salta jordnötterNeutral rapsoljaSalt och nymalen svartpepparSkär kycklingen i stora kuber. Hetta upp en wok eller stor stekpanna och woka kycklingen i 3 msk olja på svinhög temperatur. När kycklingen fått en stilig färg slänger du i marinaden och wokar vidare ca 3 minuter
Idag tänkte jag skriva litegrann om thaiwok. Jag gjorde en wok som ni ser på bilderna för ett tag sedan och grejen med att göra thaiwok är att den ska göras enkelt och snabbt
Kycklingwok i sötsur sås är sedan tidigare en klar favoriträtt och idag åkte det fram en fläskfilé ur frysen och efter lite klurande kom jag fram till att testa den ihop med sötsur sås och jisses säger jag bara, så himla gott
Hittade då en wokpanna jag inte använt på mycket länge. Han googlade på märket på pannan och upptäckte att det inte alls var någon skit vi hade, utan en riktigt bra wokpanna
Jag älskar wokad mat. Oftast blir det ju dock inte alls lika när man wokar hemma som om man köper wok, men idag blev det i alla fall jättegott även hemma =) Dessutom gör cashewnötterna att maträtten lyfter till en helt annan nivå