Sila saften. Koka en sockerlag på florsockret och vattnet. Blanda ihop spriten och sockerlagen. Sätt kork på flaskorna och låt dem stå i rumstemperatur i minst 3 veckor
) en himla massa plommon kvar i kylen, och de går ju visserligen att frysa in, men visst är det roligare att baka, saftaochsylta på färsk frukt/färska bär
Att lägga in frukt i lag är ett bra sätt att kunna äta frukt och bär från trädgården året runt. Perfekt att stoppa i frysen och tina när man blir sugen
Gör ett sk syltprov på en kall tallrik och kontrollera att sylten stelnar. Tillsätt natriumbensoat och häll upp på atamonsköljda burkar, sätt på locken direkt
Jag kände lite att röda vinbär är ett wildcard smakmässigt och eftersom Kristopher menade att det är för surt för sylt till våfflor, så fick det istället bli saft
Tänk, det blev en härlig vändning i höstvädret här nere i går, från en gråmulen och blåsig förmiddag övergick det till en solig och lite mindre blåsig eftermiddag
Tack vare fina och generösa vänner har vi försetts med flera hinkar goda plommon och när de väl är plockade mognar de väldigt snabbt och då får man hitta på något att göra av dem
Som vanligt hittade jag ett recept som jag var tvungen att prova när jag kikade runt på lite olika bloggar, denna gång var jag på Tessanbakar och hittade ett recept på geisha maränger
Jag blev serverad glass smaksatt med brynt smör av Nicklas på en grym middag för ett år sedan, och det har inspirerat mig till den här goda och enkla desserten