Saft och Sylt

Saft och Sylt

  • 21 Recept
Syltad steklök

Syltad steklök

Häll av vattnet och skala löken. Koka upp vatten, ättiksprit, socker, salt, senapsfrön och pepparkorn i en kastrull
Farmors slånbärslikör

Farmors slånbärslikör

Sila saften. Koka en sockerlag på florsockret och vattnet. Blanda ihop spriten och sockerlagen. Sätt kork på flaskorna och låt dem stå i rumstemperatur i minst 3 veckor
Kryddig syltad lök

Kryddig syltad lök

Häll de övriga ingredienserna i en litengryta och värm upp. Häll lök och lag på rengjordaglasburkar, och låt svalna
Inlagda plommon

Inlagda plommon

Att lägga in frukt i lag är ett bra sätt att kunna äta frukt och bär från trädgården året runt. Perfekt att stoppa i frysen och tina när man blir sugen
BJÖRNBÄRSSYLT

BJÖRNBÄRSSYLT

En del har jag frusit in som det är och resten har jag gjort sylt på (förrutom de bär som vi redan ätiti upp)
Björnbärssylt

Björnbärssylt

Gör ett sk syltprov på en kall tallrik och kontrollera att sylten stelnar. Tillsätt natriumbensoat och häll upp på atamonsköljda burkar, sätt på locken direkt
Saft på röda vinbär

Saft på röda vinbär

Jag kände lite att röda vinbär är ett wildcard smakmässigt och eftersom Kristopher menade att det är för surt för sylt till våfflor, så fick det istället bli saft
Plommonchutney

Plommonchutney

Mangochutney är något hela familjen tycker om och som vi använder en hel del av, därför fick den stå modell för min smakrika chutney
Årets plommonskörd!

Årets plommonskörd!

Riv skalet av citronen och pressa ut saften. Nu är det ju så att vi bor i lägenhet och har inte speciellt många plommonträd på balkongen
Vad vi gjorde med plommonen?

Vad vi gjorde med plommonen?

Tänk, det blev en härlig vändning i höstvädret här nere i går, från en gråmulen och blåsig förmiddag övergick det till en solig och lite mindre blåsig eftermiddag
Plommonkräm på färska plommon.

Plommonkräm på färska plommon.

Tack vare fina och generösa vänner har vi försetts med flera hinkar goda plommon och när de väl är plockade mognar de väldigt snabbt och då får man hitta på något att göra av dem
Geisha maränger

Geisha maränger

Som vanligt hittade jag ett recept som jag var tvungen att prova när jag kikade runt på lite olika bloggar, denna gång var jag på Tessanbakar och hittade ett recept på geisha maränger
Vinbärssaft

Vinbärssaft

Först ut från från vinbärsskörden blev en saft av både svarta och röda vinbär, med en liten hint av vanilj
Vinbärssaft

Vinbärssaft

Mät upp saftenoch beräkna sockermängd. ( antar jag ) Bären behöver inte repas men skölj dem och rensa bort dåliga bär
Svart vinbärssaft

Svart vinbärssaft

Häll upp i en silduk på ställning över en bunke och låt saften självrinna genom tyget. Försök inte pressa igenom den snabbare, då blir saften grumlig
Hallonsås

Hallonsås

Häll hallonen och sockret i en mixer och kör till en slät sås. Sila bort hallonens frö. 250 g tinade eller färska hallon
Hallonsås

Hallonsås

Silja av och låt kyla ned eller servera direkt. Hetta upp bär och socker i en kastrull och låt koka i ca 2-3 min
Vinbärssylt

Vinbärssylt

Rör ut natriumbensoat i lite av syltenoch rör ner i grytan. Repa vinbären och lägg dem i en stor gryta