Kerstins kokbok

Kerstins kokbok

  • 17 Recept
Från My taste
Några recept och veckomatsedeln v. 24!

Några recept och veckomatsedeln v. 24!

Hej på er. Ja efter inatt är det 5 arbetspass kvar att jobba. Jag har kikat lite på semesternöjen, är så mycket som händer i sommar ändå så har tänkt hålla oss hemmavid eller i stugan mest annars, men en liten tripp för barnen vill vi nog hinna med
Kycklinggratäng

Kycklinggratäng

En god kycklingrätt att servera till pasta. Jag hittade receptet i en gammal Land-tidning. Och det var gott och smakrikt
Kålpudding

Kålpudding

Älskade husmanskost, älskade kålpudding, enkelt att tillaga och så vansinnigt gott att äta. 4 portion. 1st vitkålshuvud
Smördegssnurror

Smördegssnurror

Rulla ut smördegen. Riv fetaosten och hacka baconet fint. Hacka basilikabladen. Strö fetaost, bacon och basilikablad över smördegs-plattan
Toscakaka

Toscakaka

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter). Smält smöret och låt det svalna
Fiskgratäng

Fiskgratäng

Potatismos. Skala och skär potatisen i bitar och koka den mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Stöt potatisen till ett mos och blanda det med grädde och ägg
Småpajer med salami

Småpajer med salami

Pajdeg. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg
Finalrätt blir perfekt förrätt!

Finalrätt blir perfekt förrätt!

Äggbröd har jag tjatat om ett antal gånger som ni nog märkt. ) Jag tycker dock att dessa brödrullar är så himla bra och goda att de förtjänar ett antal inlägg till
Fläskfilégryta med dragon

Fläskfilégryta med dragon

Putsa köttet och skär det i skivor. Salta och peppra. Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med smör. Tillsätt pressad vitlök, grädde, fond, senap, honung, dragon och citronsaft, och koka i 15 minuter
Grovt rågbröd

Grovt rågbröd

Dag 1. Blanda rågkross, linfrön och salt i en skål. Koka upp vattnet och häll i. Rör om och täck med plastfolie
Lättlagad korvgratäng

Lättlagad korvgratäng

Koka broccolin knappt mjuk i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Låt den rinna av och dela den i mindre bitar
Rabarberpaj

Rabarberpaj

Skölj och skär rabarbern i bitar. Lägg den i en smord pajform. Smält smöret i en kastrull och rör ner havregryn, mjöl, bakpulver, socker, grädde och sirap