Pasta

Pasta

Pasta pesto med halloumi

Pasta pesto med halloumi

4 4 port pasta, gärna spiralpasta 3 tomater 400 g halloumiost 2 tsk olivolja 1/2 dl crème fraiche 1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %) 3 msk pesto 65 g ruccola Lägg till i inköpslistan
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Pasta med mangold, parmesan och valnötter

1500 g spagetti 4 klyftor vitlök 50 g smör 100 g mangold salt och peppar 65 g spenat 0,25 kruka gräslök 1 dl valnötter 50 g parmesan 2 msk olivolja 0,5 citronKoka pastan al dente i välsaltat vatten. Häll av pastan och spara ca 1 dl av kokvattnet. Tillsätt spagettin i stekpannan samt pastavattnet, låt det koka ihop i 2-3 minuter
Pastasallad med kikärtor och sweet chili

Pastasallad med kikärtor och sweet chili

Idén till denna smarriga pastasallad, med bland annat kikärtor och sweet chilisås, fick jag när jag läste ett recept på en pastasallad med kyckling, på den mycket trevliga bloggen 'Kryddburken' (se här)
Halloumi carbonara

Halloumi carbonara

Ingredienser Portioner. 4 400 g spaghetti 200 g halloumiost 1 msk rapsolja 1 stor riven vitlöksklyfta 2 dl vispgrädde 4 äggulor 1 dl riven parmesanost 2 krm salt 1/2 tsk svartpeppar 1/2 dl hackad persilja Lägg till i inköpslistan
Cannelloni med rostad paprika

Cannelloni med rostad paprika

Lägg några matskedar av fyllningen på varje pastabit och rulla ihop. Häll såsen över pastarullarna och gratinera i ugnen i 20 minuter eller tills såsen fått fin färg och pastan är lagom mjuk
Cannelloni med ricotta och spenat

Cannelloni med ricotta och spenat

Fyll pastaplattorna med ricotta-smet och rulla ihop till rullar. 2 pkt pastaplattor (à 250 g). Så här gör du 45 minuter Sätt ugnen på 225 grader