fisk

fisk

  • 96 Recept
Jennie Walldéns Teriyakilax med nudelsallad

Jennie Walldéns Teriyakilax med nudelsallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner lax 600 gram laxfilé(er) Marinad 5 msk ljus soja 3 msk strösocker 1 msk sesamolja 1 msk vitvinsvinäger 1 klyfta(or) vitlök , riven Nudelsallad 2 paket glasnudlar , ca 200 gram 400 gram minimajs , delade på mitten 70 gram färsk spenat 0,5 st rödlök(ar) , i små klyftor 100 gram rädisor , 10 st
Stekt ris med lax och ingefära

Stekt ris med lax och ingefära

4 Sojasås 3 msk japansk soja 1 msk asiatisk fisksås 1 msk sesamolja 4 ägg 1/2 msk neutral olja 5 dl strimlad grönkål 4 finskurna salladslök 2 rivna vitlöksklyftor ca 2 msk neutral olja 2 dl tinade frysta gröna ärter 8 dl kokt ris Till servering ca 200 g skivad kall- eller varmrökt lax 1/2 - 1 dl gari (inlagd ingefära) färsk koriander skivad salladslök rostad lök eller sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Fiskcurry med kokosmjölk och lime

Fiskcurry med kokosmjölk och lime

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris 1 msk riven färsk ingefära 1 tsk sambal oelek 1 msk olja 2 vitlöksklyftor 1/2 msk curry 2 tsk tomatpuré 1/2 tsk salt 400 ml kokosmjölk ca 600 g torsk- eller sejfilé 1 lime 1 msk olja salt och peppar 2 pak choi 1 dl cashewnötter Lägg till i inköpslistan
Teriyaki- och sesamglaserad lax med asiatisk glasnudelsallad och chilimajonnäs

Teriyaki- och sesamglaserad lax med asiatisk glasnudelsallad och chilimajonnäs

600 g lax (av typen Salma eller Fröya) 1 msk teriyaki- och sesamolja (asian wok, Santa Maria) 2 msk sesamfrön, rostade 100 g glasnudlar 2 msk olivolja 1 röd chilifrukt, finhackad 2-3 salladslökar, finstrimlade 10 sockerärtor, finstrimlade 1 klyfta vitlök, pressad (1 stor eller 2 mindre) 0,5-1 msk färsk ingefära, riven 1 limefrukt, pressad 0,5 msk sesamolja 1 kruka koriander salt (efter smak)
Ugnsstekt lax med saffransrisotto och citronaioli

Ugnsstekt lax med saffransrisotto och citronaioli

Ingr till 4 pers. 4 laxbitar, 4 grön sparris, olivolja, 1 vitlöksklyfta hackad, 1 schalottenlök hackad, 4 dl carnaroliris, 2 dl vitt torrt vin, ca 1,5 l kycklingbuljong, 2 dl riven parmesan, 1 ägg, ½ tsk rödvinsvinäger, 1 tsk citronsaft, ½ vitlöksklyfta hackad, 2 dl (ev mindre) rapsolja, salt
Lax i ugn med teriyaki

Lax i ugn med teriyaki

Ingredienser Portioner. 4 4 port laxfilé (à 125 g) 150 ml teriyakisås 1/2 förp frysta haricots verts (à 600 g) Att ha hemma 4 port ris eller annat gryn 2 msk sesamfrö Lägg till i inköpslistan
Lax med lime och mango

Lax med lime och mango

Lägg fisken i en ugnsfast smord form. Slå såsen runt fisken och ställ i mitten av ugnen. Ingredienser för 4 personer4 portionsbitar lax (eller annan fisk du gillar)LimesaftSaltCitronpepparSås½ purjolök2 dl matlagningsgrädde1 dl creme fraiche1½ dl fiskbuljong (1 tärning + 1½ dl vatten)½ msk limesaft1 dl mango (jag använde fryst färdighackad)½-1 tsk sambal oelek1 vitlöksklyftaSaltCitronpepparMaizenaGör så härSätt ugnen på 200 grader. 4 portionsbitar lax (eller annan fisk du gillar)
Sesampanerad tonfisk, chilimajonnäs och sojamarinerad sallad

Sesampanerad tonfisk, chilimajonnäs och sojamarinerad sallad

Ingredienser Sallad 9 st morötter gärna i olika färger 250 gram Pak choi 150 gram sockerärter 3 st tomat(er) 1 kruka(or) koriander 1 kruka(or) thaibasilika 1 dl soja ljus 1,5 msk honung 3 msk risvinäger Chilimajonnäs 1,5 dl majonnäs av hög kvalitet 1 tsk chiliflakes 2 tsk tabasco Sesampanerad tonfisk 900 gram tonfiskfilé färsk i 4-5 bitar, välj en med grön märkning 0,75 dl sesamfrön vita 0,5 tsk curry 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar nymalen 1 odefinierad rapsolja att steka i
Fiskarfruns lyxiga fiskgratäng

Fiskarfruns lyxiga fiskgratäng

Koka upp lite långsamt och ringla sedan såsen över fiskbitarna. Skär fisken i 2 x 2 cm stora bitar, och lägg i en ugnsform. Strö över körsbärstomaterna och ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills fisken är klar och gratängen har fått fin färg