Ingredienser Portioner. 4 4 port laxfilé (à 125 g) 150 ml teriyakisås 1/2 förp frysta haricots verts (à 600 g) Att ha hemma 4 port ris eller annat gryn 2 msk sesamfrö Lägg till i inköpslistan
Lägg fisken i en ugnsfast smord form. Slå såsen runt fisken och ställ i mitten av ugnen. Ingredienser för 4 personer4 portionsbitar lax (eller annan fisk du gillar)LimesaftSaltCitronpepparSås½ purjolök2 dl matlagningsgrädde1 dl creme fraiche1½ dl fiskbuljong (1 tärning + 1½ dl vatten)½ msk limesaft1 dl mango (jag använde fryst färdighackad)½-1 tsk sambal oelek1 vitlöksklyftaSaltCitronpepparMaizenaGör så härSätt ugnen på 200 grader. 4 portionsbitar lax (eller annan fisk du gillar)
Koka upp lite långsamt och ringla sedan såsen över fiskbitarna. Skär fisken i 2 x 2 cm stora bitar, och lägg i en ugnsform. Strö över körsbärstomaterna och ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills fisken är klar och gratängen har fått fin färg